Diego Costa saab lõpuks kergendatult hingata. Foto: LEE SMITH
Jalgpall
21. september 2017, 17:03

MINEK! Chelsea laseb lõpuks Diego Costal tagasi koju siirduda (1)

Diego Costa kolmeaastane karjäär Londoni Chelsea jalgpalliklubis leiab lõpuks oma otsa. Suve keskpaigast alates on mehe aktsiad olnud sisuliselt külmutatud ja Antonio Conte ei soovinud meest näha ei enda ega konkurentide särgis. Viimaks ometi on aga mees siirdumas tagasi Madridi. 

Brasiilias sündinud Costa ei ole tänavu Chelsea meeskonnaga treeninud pärast seda, kui itaallasest loots talle sõnumi teel teada andis, et klubi pole enam edurivimehe teenetest huvitatud. 

Kohe pärast plahvatanud uudist hakkasid jalgpalliklubide kontorites inimesed tööle, et hispaanlast endale meelitada. Enim hakkasid askeldama mehe endise leivaisa Atletico Madridi büroolised, kust Costa 2014. aastal ka 36 miljonit euro eest Inglismaale siirdus. 

Costa andis Chelseale selgelt mõista, et tema siirdub Albionimaa pealinnast vaid Madridi ja ei kuhugi mujale. Hispaania klubil laskub aga aastavahetuseni üleminekukeeld, mistõttu nad oma meeskonda ühtegi täiendust teha ei saa. See kõik aga tähendas, et mehe müümisega polnud Chelseal kuhugi kiiret. 

Terve suve tegi Atletico ründaja eest turuhinnast madalamaid pakkumisi, millest Chelsea kordagi huvitatud polnud ja nii tiksuski kell üle suvise üleminekuakna lõputähtaja ja hispaanlane oli endiselt sinisärkide liige. 

Täna avaldas aga Londoni vutikants oma kodulehel, et nad on Madridi klubiga jõudnud kokkuleppele mehe üleminekusummas.

Hispaania allikate väitel ületab Costa eest väljakäidava raha hulk 50 miljoni euro piiri, mis tähendaks, et Madridi klubi teeks temast oma läbi aegade kalleima ostu, ületades summad, mis omal ajal käidi välja nii Jackson Martineze kui Falcao eest. 

Jaanuaris, kui Hispaania klubi ostukeeld lõppeb, liitub lisaks Costale Atleticoga veel keskväljamees Vitolo, kes praegu viibib laenul Las Palmases. 

Chelsea särgis jäi ründaja saldoks 120 mänguga 59 tabamust. Londoni klubiga teenis mees kaks Premier League'i võitjamedalit ning ühe liigakarika kuldse autasu.