Suvel peetud noormeeste U18 vanuseklassi EMi B-divisjoni turniiri korraldamiseks kulus korvpaliliidul 600 000 eurot. Foto: Robin Roots
Korvpall
22. september 2017, 11:08

Täiendatud kell 15.31!

Uskumatu: Eesti korvpalliliidu eelarve on sisuliselt sama suur kui supertulemusi tegeval Serbial (1)

Eelmisel aastal Serbia korvpalliliidu presidendiks saanud endine tippmängija Predrag Danilovic ütles intervjuus Itaalia väljaandele Corriere della Sera, et arvestades Balkani riigi suurepäraseid tulemusi ja lugematult suurt hulka tippmängijaid on alaliit vaene nagu kirikurott.

"Minu käsutuses on 2,5 miljoni suurune eelarve, Itaalia alaliidul on kulutada aga 41 miljonit..." tõdes Danilovic nukralt. 

Tuleb välja, et suure korvpallimaaga kannatab võrdlust isegi Eesti. Nimelt ulatub Eesti korvpalliliidu eelarve sellel aastal 2,2 miljoni euroni ja Eesti mõistes pole see sugugi suur summa - jalgpalliliidu büdžett on üle viis korda suurem.

Veel võrdluseks, et kui inimese kohta toodetav tulu on Eestis kaks korda kõrgem, siis elanikke on Serbias 7 miljonit, Eestis aga 1,3 miljonit. Serbia meestekoondis võitis hõbemedali nii 2014. aasta MMil, 2016. aasta olümpial, kui ka äsja lõppenud EMil.

Täpsustus: Eesti korvpalliliidu 2,2 miljoni suurusest eelarvest läks sel aastal 600 000 eurot U18 vanuseklassi EMi B-divisjoni turniiri korraldamiseks. Serbia ühtegi turniiri aga ei korraldanud.