Foto: AFP / Scanpix
Maailm
24. september 2017, 08:31

Mitme tuhande inimesega ühines ka endine presidendikandidaat!

FOTOD | Väljakutäis inimesi protestis Pariisis Macroni tööreformide vastu (32)

Laupäeval kogunesid Pariisi kesklinna Bastille'i väljakule tuhanded inimesed, et avaldada meelt president Macroni tööreformide vastu. Protestijatega ühines ka presidendivalmistel Macronile tugevalt alla jäänud Jean-Luc Mélenchon.
Foto: AP / Scanpix

Mélenchon, kes nimetas üritust ühiskondlikuks riigipöördeks, kutsus inimesi tänavatele oma meelt avaldama. Protestijad kogunesid Pariisi ooperimaja ees ning marssisid üheskoos Bastille'i väljakule. 

Vasakpoolse populistliku partei juht väitis The Guardianile, et 150 000 inimest olid kogunud vabaduse väljakule, et kuulda tema kõnet. "Te olete selle riigi au ja uhkus, kes ei seisa ega lase end solvata," ütles Mélenchon oma kõnes, "me oleme siin, et kaitsta vabariiki!"

Foto: AFP / Scanpix

Mélenchoni sõnul elab Prantsusmaal kõikidest Euroopa riikidest kõige rohkem miljonäre ning Macroni võimule tulek on hea uudis eelkõige neile. Ta ergutas rahvast praeguse valitsuse vastu võitlema. "Pange asjad käima... noored, astuge võitlusesse, sest teie olete nende seaduste esimesed ohvrid. Lahing pole lõppenud. See on alanud. Me peame kasutama kogu rahva jõudu selles lahingus ja siin tänavatel. Ärge kunagi andke alla," sõnas ta.

Ametiühingud, töötajad ja Mélenchon võitlevad tööreformi vastu, millega tahetakse tööandjatele anda suurem vabadus inimesi palgata ja lahti lasta. Inimesed on pettunud, et nii olulised muudatused, mis teevad elu ebakindlamaks, ei ole vastu võetud parlamendi hääletusel, vaid määrusena. 

Macron allkirjastas viis määrust neljapäeval ning need hakkasid jõustuma laupäevast.