Emeka Okafor mängis viimati Washingot Wizardsi särgis. Foto: Ned Dishman
Korvpall
25. september 2017, 21:25

Suur tagasitulek? 2004. aasta NBA draft´i teine valik naaseb nelja-aastase pausi järel korvpalliplatsile

Korvpalliliiga NBA uus hooaeg pole enam mägede taga ning klubidel käib vilgas töö, et parim võimalik meeskond kokku saada. Üllatavaid tehinguid on tehtud erinevaid, kuid ühe huvitavama neis tõi lagedale Philadelphia 76ers. 

Viimastel hooaegadel viimaste sekka kuulunud 76ers on iga aastaga endale andekaid noormängijaid kogunud, kellega lähiaastatel võiks head tulemust teha. Nüüd otsustati võistkonda kogemust tuua, kui appi paluti 34aastane Emeka Okafor. 

Huvitav on aga tõik, et Nigeeria päritolu ameeriklane pole pärast 2013. aastat korvpalli mänginud. Vähemalt pole ta ametlikult ühtegi klubi esindanud. 

Okafor tuli NBAsse 2004. aastal suurte ootustega, kui Charlotte Bobcats ta draft´is juba teise valikuna endale napsas. Kõva blokimehena tuntud 208sentimeetrisel mürakal jäigi aga tõsine läbimurre tegemata.

2013. aastal segas teda alaseljavigastus, mistõttu jäi tal terve hooaeg vahele. Kuigi mees üritas platsile naasta, jäi trauma tõttu vahele ühtekokku neli aastat. Kuni täna teatas 76ers, et on Okafori meeskonna juurde hooaja ettevalmistuseks kutsunud, kuid esialgu lepingut ei sõlmitud. 

Kogenud keskmängijat ootavad meeskonnas ees talendikad Ben Simmons, Joel Embiid, Markelle Fultz, Dario Saric ja kauge sugulane Jahlil Okafor. Kogenumatest meestest kuulub 76ersisse näiteks J.J Reddick.