BC Kalev/Cramo peatreener Alar Varrak.Foto: Alar Truu
Korvpall
4. oktoober 2017, 21:13

Alar Varrak Ühisliiga kodulehele: loodan, et Kalevi halli kolimine toob meile edu ja lisamotivatsiooni

Ehkki Eesti korvpallimeister BC Kalev/Cramo peab VTB Ühisliigas oma esimese mängu Krasnodari Lokomotiv-Kubaniga pühapäeval, stardib sari ise juba homme ning liiga kodulehel vaadati ka hooaja peale ette.

13 meeskonda jagati kolme gruppi: viis favoriiti, neli nende kannale astujat ja neli eeldatavat autsaiderit. Viimaste sekka arvati ka eelmise hooaja viie võidu ja 11. kohaga lõpetanud Kalev/Cramo.

"Vana sõber on parem kui kaks uut. Kalev vältis 2017. aasta suvel suuri vapustusi. Ainus tuntav kaotus oli Vitali Ljutõtši lahkumine Krasnojarskisse. See-eest saadi endale Bojan Subotic ning meeskonda naasis pikalt Itaalias mänginud eestlasest legend Kristjan Kangur. Alar Varraku meeskond püüab tulemusi parandada kokkumängu ja sisemiste ressursside arvelt," kirjutas Ühisliiga koduleht.

Kirjatüki autor Valeri Gitarkin pole end Kalevi esimeste mängudega ilmselt kõige paremini kurssi viinud, sest ta nimetas meeskonna liidriks kuus aastat tugevaid Aadria klubisid Crvena Zvezdad ja Buducnost esindanud Bojan Subotici ning asetas koos tollega algviisikusse veel kaks eesliinimeest Kanguri ja Cedric Simmonsi.

Autor toob välja asjaolu, et Ühisliigas algusest peale osalev Kalev pole kordagi jõudnud play-off'i ning ta küsib, kas see õnnestub nüüd?

Play-off'i nimetab hooaja eesmärgiks ka peatreener Alar Varrak. "Püüdsime end tugevdada - säilitasime liidrid ja värbasime mõne uue tugeva mängija. Mängime tänavusest hooajast oma legendaarses Kalevi spordihallis ning loodan, et see toob meile edu ja lisamotivatsiooni."

Soosikud on jätkuvalt CSKA, Himki, Lokomotiv-Kuban, Unics ja Zenit, eeldatavad keskmikud Jenissei, Astana, Avtodor ja Nižni Novgorod ning autsaiderid peale Kalevi Riia VEF, Minski Tsmoki ja Perm.