Kim WallFoto: Vidapress
Maailm
8. oktoober 2017, 10:53

Leiti jõhkralt tapetud ajakirjaniku Kim Walli pea ja kehaosad (18)

Taani politsei leidis laupäeval augustis kadunuks jäänud Kim Walli pea ja kehaosad. 

Vabakutselist Rootsi ajakirjanikku nähti viimati elusana 10. augustil, mil ta läks leiutaja Peter Madseniga mehe allveelaevale intervjuud tegema. 

12 päeva hiljem uhtus meri Kopenhaageni randa Kim Walli torso, mille küljest oli ära lõigatud nii jäsemed kui ka pea. Pärast seda tegi kohtuekspertiis kindlaks, et naise pea, käed ja jalad olid eemaldatud ettekavatsetult. 

Enam kui kuu hiljem leiti naise ülejäänud kehaosad.

"Eile hommikul leidsime alustuseks koti, milles oli Kim Walli sviiter, sokid ja kingad. Samas kotis oli nuga ja metall, mis hoidis kotti põhjas. Hiljem leidsime jala ja siis hiljem veel teise jala, kohe pärast seda ka pea, mis oli ka koti sees," rääkis Taani politsei esindaja Jens Møller Jensen ajakirjanikele.

Politsei ametniku sõnul ei olnud peal muljumis- või muid kahjustusjälgi. Leitud kehaosad aitavad välja selgitada naise surma asjaolud. Taani politsei ei ole siiani veel kindel Rootsi ajakirjaniku Kim Walli surma põhjuses.

Küll aga on kinni peetud 46-aastane Peter Madsen, kes on ajakirjaniku mõrva peamine kahtlusalune. Talle on esitatud süüdistus Walli tapmises ja tema keha ebasündsas kohtlemises. Prokuratuur on tema vahi all hoidmist pikendanud 31. oktoobrini. Mees on üritanud seda korduvalt vaidlustada, kuid tulutult.