Kas Geoff Hursti tabamus 1966. aasta MM finaalis ületas väravajoone?Foto: AP / Scanpix
Jalgpall
14. oktoober 2017, 10:34

ÜLEVAADE | Müstilised fantoomväravad läbi ajaloo

Ameerika Ühendriigid on marus. Nende jalgpallikoondisele tehti liiga! Kohtumises Panama ja Costa Rica vastu ei ületanud Gabriel Torrese viigiväravaks loetud tabamus selgelt väravajoont. Palliplatsil on kõik kohtuniku otsused aga lõplikud, mistõttu on läbi ajaloo erinevaid fantoomväravaid ette tulnud küll. Õhtuleht heitiski kummitustabamustejahil põgusa pilgu ajalukku. 

Gabriel Torres, Panama - Costa Rica
Enne, kui annaalidest leitud tabamused teieni toome meenutame ka kõnealust Panama mehe "tabamust". 

Luis Garcia, Liverpool - Chelsea 
Chelsea tolleaegne peatreener sõnas pärast mängu, et kohtumise ainsa värava lõi äärekohtunik. Paraku ei arvesta portugallane asjaolu, et kui väravat poleks loetud, oleks peakohtunik Lubos Michel määranud Liverpooli kasuks penalti ning Petr Cechi punase kaardiga väljakult ära saatnud. 

John Eustace (ov), Reading - Watford 
Kui Garcia tabamuse puhul võis jääda mingi mulje, et nahkkera väravajoone ületas, siis kuidas kohtunik Stuart Attwell selle tabamuse ära luges, jääb igaühe enda mõistatada. 

Stefan Kiessling, Leverkuseni Bayer - Hoffenheim
Endine Saksamaa koondislane mõistis juba löögi ajal, et pall lendas väravast mööda. Kuidas nahkkera ennast ikkagi postide vahele keris, jääb samamoodi mõistatuseks. Kohtunikud kontrollivad ju väravavõrke iga kohtumise eel. 

Geoff Hurst, Inglismaa - Saksamaa

Värav, millega Azerbadžaani joonekohtunik Tofiq Bahramov ennast kõikide brittide südamesse raius ning sakslaste südamed murdis ja seda kõike veel MM finaalis.