ÕL TV | Õhtuleht

VIDEO | PUUST JA PUNASEKS: mis on viipemaksed ning millised on riskid? (10)

LISA KOMMENTAAR

Taskuvaraste paradiis17. oktoober 2017, 12:20
No ei jõua enam kõike ära tarbida, mida ende viipekaartidega ostan, pean vist oma kaupluse avama või turule müüma minema :).
Ants17. oktoober 2017, 10:06
Tehakse uusi innovaatilisi vidinaid juurde,aga vanad süsteemid ikka lonkavad (id kaardi turvaaugud jms. jama) id kaardi kõik lugejad ka ei toimi kõigis arvutis,vaid peab vaatama milline ja kus töötab.Lisaks tahab tarkvara kogu aeg et teda uuendatakse.id kaardiga sisenedes peab ka vaatama millist brauserit kasutada ja millist viirustõrjet.Varsti ei saa isegi panka tavalise koodikaardiga sisse.Ja mõne väikelinna Maali ja Feliks võtavad ikka ,,seina seest"raha välja et poes maksta.Krt.oleks aeg kasutusel olevad süsteemid korda teha enne kui edasi liikuda.
17. oktoober 2017, 17:28
Osades maakohtades pole selleist kohta et seinast raha välja võtta.
17. oktoober 2017, 10:02
Mujal võetakse viipamaksuga ka sõrmejälge. Siis kui sõrm katki siis saab teist sõrme kasutada. Minu teada peaks Kontoomanik ise otsustama millist kaarti ta tahab. Kui Pank ise otsustab sinu eest siis ta rikub põhiseadust ja kodaniku tarbija seadust. Vägisi ei tohi pähemäärida, reklaamida võib et inimeste meelt muuta jne. Seda ei keela kedagi ja lõpuks otsustab klient ise!
kaugelt17. oktoober 2017, 09:13
Paar aastat tagasi viimati Eestis käies tuli mulle hoopis üllatusena, et sellises riigis kui Eestis, kes end maailma tehnoloogiapealikuna reklaamib, tuli kaarti igal pool sisse toppida ega poldud kuuldudki võimalusest kiiremalt tasuda.
FARCALL17. oktoober 2017, 05:40
Kõlab küll koomiliselt, et
turvalisust suurendab see, kui inimestele ei anta haridust ning teadmisi tehnoloogia vallast ning teadmisi antakse edasi vaid kitsale kildkonnale valitud rahvale.
See ongi paljukiidetud teadmistepõhine majandus..
kus turvalisus ja üldse ühiskonna-maailmakorra toimimine rajaneb eeldusel et "sheeple"-inimesed ei valda nende ümber olevaid tehnoloogiaid ja ei saa seetõttu neid ka ära kasutada..
Vastasel korral kukuks ühiskond lihtsalt kokku kui iga Mari ja Jüri oskaks iga jubina enda kasuks tööle panna.
mmm17. oktoober 2017, 13:15
NSVL seepärast laguneski, et iga Jüri ja Mari oskas kõike ise teha.
meile ei räägita17. oktoober 2017, 05:13
läänes teevad pätid taskus olevad viipekaardid tühjaks,tänaval,bussis,poes.juba paar aastat.
Proovisin ka.17. oktoober 2017, 12:06
Meil veel "viipajaid" vähevõitu. Kaks bussist päeva jooksul sain. Parem tulemus oli kassades, järjekorrast vabandades mööda trügida.
Qwert17. oktoober 2017, 12:51
Pealkirja järgi ootasin ka, et kirjutatakse neist riskidest, kuid ei. Mitte sõnagi, aga oleks pidanud. Võtta 25€ päevas mõne kaardilt on ka hea summa, mis kuus teeb oma 750 eurot. Väga hea lisateenistus mõnele kaagile.