Foto: Teet Malsroos
Eesti uudised
22. oktoober 2017, 14:58

Indrek Saar Rakvere kuusest: "Järgmisena keelatakse ära Meestetantsupidu, sest mehed ei tohiks koos tantsides anda mittekristlikku eeskuju." (120)

Rakvere linn on jõulude aeg tuntud nii Eestis kui ka maailmas oma omapäraste kuuseinstallatsioonide poolest. Sel aastal aga sõlmiti koalitsioonileping, mis toob tagasi traditsioonilise jõulupuu. 

Koalitsioonilepingu sõlmisid Rakveres Keskerakond, Reformierakond, ja IRL. Kõige rohkem peaks süüditama Keskerakonda, kelle kohalikus valimisplatvormis oli vastav punkt, millega lubati püstitada keskväljakule lisaks omapärasele kuusele ka traditsiooniline jõulukuusk.

Indrek Saar pooldab omapärasust

Indrek Saar postitas oma Facebooki kontole Viru Teataja artikli koos tekstiga: "Oi jummel, jummel! Hüvasti, Kreisi-linn Rakvere! Järgmisena keelatakse ära Meestetantsupidu, sest mehed ei tohiks koos tantsides anda mittekristlikku eeskuju. Punklaulupeost, Baltoscandalist, kaasaegsest kunstist jms. rääkimata..."

Facebookis ringleb ka lehekülg nimega "Aitäh, aga minu traditsiooniline jõulukuusk ei vaja teie kaitset", mis on kogunud nüüdseks juba 508 meeldimist.

Kuigi Keskerakonna punkt moodustati rahva soovil, on siiski paljud selle otsuse vastu.

Siiski installatsioon tuleb, aga mitte keskväljakule.

Marko Pomerants: siin pole vaja niisama paugutada

Sotsiaalmeedias võtab teemal sõna ka poliitik Marko Pomerants. "Koalitsiooni lepingus on kirjas, et toome traditsioonilise jõulupuu kesklinna, kuidas installatsioonidega jätkatakse, seda peaks arutama asjaomastega, seahulgas ennekõike Teet Suurega. Siin pole vaja niisama paugutada. Traditsioonilise kuuse ootus on ilmne," leiab ta.

Pomerants lisab: "See pole Allan Jaakuse valimislubaduse elluviimine. Mulle on vanemad inimesed juba eelmiisel aastal helistanud ja päris jõulupuud tagasi soovinud. Neid inimesi on palju, kes kuuske soovivad. Mina kaasa arvatud. Mida me, aga tegema ei peaks, see on kuuseinstallatsioonidest loobumine. See teema tahab asjaomaste poolt läbi mõelda."