Foto: TTÜ
Krimi
29. oktoober 2017, 10:47

VIDEO | TTÜ analüüsis Lohusalu rannalt avastatud uimastite mereteed (4)

Tavapärase õppetöö käigus said tehnikaülikooli okeanograafiaüliõpilased ülesande uurida merereostuse levikut – arvutada reostuse võimalik tekkekoht teades reostuse lõppasukohta. 

Vahetult peale ülesande saamist tuli ajakirjandusse info, et Lohusalu rannalt avastati kokaiini pakikesi ja tudengid muutsid oma fookust, et proovida lahendada reaalses elus tekkinud probleemi.

Rootsi meteoroloogia ja hüdroloogia instituudi modelleerimiskeskkonna SeaTrackWebi abil jõudsid okeanograafiatudengid Meila Kivisild, Ahto Mets ja Richard Lõhkkivi järeldusele, et pakid sattusid merre  Paldiskisse suunduvalt Soome lahe lõunapoolselt laevateelt. Nii lubasid arvata eelmise nädala mere- ja tuuleolud ning hoovused.

Üliõpilaste juhendaja professor Jüri Elken kinnitab, et tudengitel on potentsiaali oluliste ja keerukate ülesannete lahendamisel ning eriala on relevantne paljudes valdkondades.

Politsei korjas möödunud nädalavahetusel Lohusalu lahe äärest üles suure koguse kokaiini, mille olid leidnud kohalikud elanikud ja sellest politseile teada andnud. Kokaiinipakid olid randa uhutud üle kümne kilomeetri pikkusele rannikuribale. Politseioperatsioon jätkus veel ka esmaspäeval.

Vaata videot SIIT!