Caroline Wozniacki.Foto: ROSLAN RAHMAN
Tennis
29. oktoober 2017, 15:48

Naiste aastalõputurniiril triumfeeris üllatusvõitja

WTA tennise aastalõputurniiri võitis Caroline Wozniacki (WTA 6.), kes alistas Singapuris toimunud turniiri finaalis ameeriklanna Venus Williamsi (WTA 5.) 6:4, 6:4. 

Endine maailma esireket Wozniacki, kes pole muuseas kunagi ühtegi Suure Slämmi turniiri võitnud, triumfeeris Singapuris pärast pooleteise tunni pikkust kohtumist. Mõlemas geimis andsid naised oma pallingu mitmel korral käest, kuid kokkuvõttes sai otsustavaks lihtvigade arv, mis oli taanlannal neli korda väiksem (8 vs 32)

Caroline Wozniacki.  Foto: EDGAR SU

Eelnevast kuuest omavahelisest kohtumisest oli võitjana alati väljunud ameeriklanna. Viimati olid tennisistid vastamisi 2015. aasta märtsis, kui Miami turniiril oli Williams parem 6:3, 7:6 (1).

Karjääri jooksul 27 WTA turniiri võitnud Wozniacki lõpetas tänavuse aasta 60-21 rekordiga ja üldse oli tegemist neljanda korraga taanlanna karjääris, kui ta ühe hooaja jooksul 60 võitu on saavutanud. 

Tänavusel aastalõputurniiril alistas taanlanna esmalt maailma esireketi Simona Halepi, seejärel neljanda numbri Elina Svitolina ja poolfinaalis oli Wozniacki parem maailma kolmandast numbrist Karolina Pliškovast. 

Esmaspäeval avaldatavas värskes maailma naistetennise edetabelis kerkib taanlanna kolmandale tabelireale.