Zlatan Ibrahimovic.Foto: OLI SCARFF
Jalgpall
14. november 2017, 12:22

Rootsi koondise häda: mängijad jõudsid hiilgava saavutuseni, aga Zlatan võtab ikka kogu tähelepanu endale (2)

Vigastuspausil olev endine Rootsi koondise ründaja Zlatan Ibrahimovic tekitas pärast Rootsi koondise MM-finaalturniirile pääsemist kõmu, kui postitas suhtlusvõrgustikku Twitter foto koondise palluritest pealkirjaga "We are Zweden".

Zlatani kasutatud Z-täht pahandas jalgpallivaatlejaid, kes pidasid veterani käitumist isekaks ja liialt tähelepanu tõmbavaks.

"Ibrahimovici postitus on piinlik. Tal ei ole praeguse Rootsi eduga mitte midagi pistmist ja ta võttis teistelt teenitud tähelepanu ära. Ta on endiselt egomaniakk," kirjutas vutiajakirjanik Benjamin Wills Twitteris.

"Miks tal on vaja MM-finaalturniiriga seoses tähelepanu? Ma olen sellest juba väsinud. Rootsi hakkas pärast Zlatani koondisekarjääri lõppu paremini mängima," lisas portaali Football 365 autor Daniel Storey. Väidetavalt nillib Ibrahimovic kohta suvises MM-koondises, aga palluri enda sõnul tal sellist kavatsust ei ole.

Enne ja pärast mängu küsiti Zlatani-teemalisi küsimusi ka Rootsi peatreenerilt Janne Anderssonilt. "See on uskumatu! Ta pole koondises juba poolteist aastat mänginud, aga me istume ikka siin ja räägime temast. Võiksime hoopis keskenduda suurepärastele palluritele, kes praegu koondises on," rääkis Andersson mängujärgsel pressikonverentsil.

Janne Andersson. Foto: ALESSANDRO GAROFALO

Lisaks pahandas lootsi Itaalia ajakirjanike käitumine, kes suvatsesid tema pressikonverentsi ajal valjult rääkida. "Te olete taktitundetud. Uskumatu. Austage meid või lahkuge ruumist," lausus Andersson. 

Rootsi alistas MMi kvalifikatsiooni play-off'is kahe mängu kokkuvõttes 1:0 Itaalia, kes vaatas viimati MM-finaalturniiri kõrvalt 1958. aastal.