Foto: Heiko Kruusi
Seisukoht
19. november 2017, 18:29

Seisukoht | Edasi, kaebamisühiskonda! (168)

Baidid Kari Käsperi juhitava Inimõiguse Keskuse loodud värskes pealekaebamisäpis pole õieti veel jõudnud kuivada, kui juba tuli järgmine üleskutse kaaskodanike peale keelt kanda. Nimelt tutvustas maksu- ja tolliameti osakonnajuhataja Evelyn Liivamägi äsjasel konverentsil võimalust, et tuleval aastal saavad inimesed aidata tuvastada juhtumeid, mil tööautodega tehakse erasõite. Milline jultumus, eksole!

Kui riigikassasse raha ei laeku, mille eest siis ametnike palku saab tõsta? Riigikassa täitmise nimel ambrasuurile viskunud vapper ametnik leidis, et tegu oleks omalaadse naabrivalve efektiga. Aga milleks sel juhul poolel teel pidama jääda? Lätis ostureisidel käivad autod võiks näiteks erimärgistada, siis kõigil "ausatel" hea näidata näpuga riigikassa röövlite peale. Apteekides ja poodides tuleks aga kondoomiostjad registreerida, sest kes siis oma naisega kaitsevahendeid kasutab? Ikka petmiseks. Pealegi on tegemist ilmselge reeturiga, kes ei aita iibetõstmisele kaasa.

Oh oleks Stalini ajal olnud sellised tehnilised vahendid kui praegu... Aga tegelikult tahaks öelda, et mine õige..., sa aina napakamaks muutuv Eesti riik.