Edgars Lasenbergs käivitas tulemuslikult Valga rünnakuid.Foto: Martin Ahven
Korvpall
17. november 2017, 20:57

Valga murdis Lõuna-Eesti derbis Tartu Ülikooli! (2)

Koduse korvpalliliiga oodatud Lõuna-Eesti derbis alistas heas hoos olev Valga-Valka Maks ja Moorits mõõnas sipleva Tartu Ülikooli 91:87 ning kindlustas turniiritabelis teist kohta.

Valga haaras kohe initsiatiivi, juhtis pärast esimest veerandit 21:17 ja poolajal juba 51:38! Teise poolaja alguses tehti üldse sisse juba enam kui 20-punktiline vahe. Tartlased tulid küll lähemale, kuid kolm minutit enne lõppu näitas tabloo uuesti +15 võõrustajatele. Siis tabasid järjest kaugelt Steven Cook, Kristjan Kitsing, Tanel Sokk ja uuesti Kitsing ning 25 sekundit enne lõppu näitas tabloo piirilinlaste eduseisuks vaid 88:85! Päris järele tartlased siiski ei jõudnud.

Valgale tõi Kristaps Miglinieks 18, Roberts Freimanis 17 ja Rain Raadik 15, Tartule Kitsing 24 ning pööret tuua aidanud 17aastane Hendrik Eelmäe 16 punkti (tema +/- saldo oli +17!).

Valga sai ühe kaotuse kõrvale kuuenda võidu ning täiseduga (6 mängust) jätkava BC Kalev/Cramo järel hoitakse teist kohta. Järgnevad Rapla, Tallinna Kalev/TLÜ (mõl 4 võitu ja 3 kaotust) ning Tartu (2-4).

Võta Õhtulehe ja Playplusi ühispakett ning vaata Eesti korvpallikoondise MM-valikmänge otse internetist. Loosi läheb iPad! Proovi ja osale loosimises!