LumeilmFoto: Robin Roots
Ilm
22. november 2017, 16:21

ILMAPROGNOOS: teed on märjad, paiguti on udu, torm tulekul

Pärastlõunal on teekatted põhi- ja suurematel tugimaanteedel valdavalt soolamärjad, märjad, soolaniisked või niisked. Paiguti esineb udu. Tugev tuul toob eeloleval öösel Läänemerele kuni neljameetrised lained.

Ilmaprognoosi kohaselt võib õhtul üksikutes kohtades sadada vähest lund või lörtsi, saartel ja rannikul ka vihma. Õhutemperatuur kõigub pluss- ja miinuspoolel. Puhub kagutuul 4-10 m/s, saartel ja läänerannikul puhanguti 15-18 m/s. Teedel on libeduse oht! Kohati piirab nähtavust udu.

Meeldetuletuseks sõidukijuhtidele liiklemisel talvistes teeoludes:

·        Hoia tavapärasemast suuremat pikivahet! Suurem pikivahe ja väiksem sõidukiirus annavad ohuolukorra tekkimisel hädavajalikku lisaaega reageerimiseks.

Lisainfot teeolude kohta vaata http://www.tarktee.ee või helista maanteeinfo lühinumbril 1510

Ööl vastu neljapäeva on oodata pilves selgimistega ilma. Hommikuks jõuab saartele sajuala ja levib mandrile. Sajab lörtsi või vihma, mandril ka lund. Kagutuul tugevneb 5-12, saartel ja rannikul puhanguti 15-17 m/s. Õhutemperatuur jääb vahemikku 0 kuni-5, saartel kuni +3 kraadi.

Neljapäeval on tulemas pilves selgimistega ilm. Saartel sajab vihma ja lörtsi, mandril lund ja lörtsi, kohati ka vihma, õhtupoolikul jäävad sajuhood harvemaks. Puhub kagu- ja lõunatuul 7-12, puhanguti 15, saartel ja rannikul kuni 20 m/s. Õhutemperatuur jääb vahemikku -1 kuni +4, saartel tuleb sooja kuni 6 kraadi.

Läänemere põhjaosas puhub põhjakaare tuul õhtul puhanguti 15 kuni 17 m/s, öösel tugevneb kagu- ja lõunatuul 12 kuni 15, puhanguti 20 kuni 22 m/s. Laine kõrgus on 2,5 kuni 4 meetrit. Kohati sajab vihma ja lörtsi, öösel tuleb alates edelapoolt uus sajuala. Nähtavus on mõõdukas, lörtsisajus halb.

Liivi lahe põhjaosas, Väinamerel ning Soome lahe lääneosas hakkab õhtul tuul tugevnema ning öösel puhub kagu- ja lõunatuul 10 kuni 15, varahommikul puhanguti kuni 20 m/s. Laine kõrgus on 1,5 kuni 3, Väinamerel kuni 1,2 meetrit. Kohati sajab vihma ja lörtsi, öösel tuleb alates edelapoolt uus sajuala. Nähtavus on mõõdukas, lörtsisajus halb.

Soome lahe idaosas puhub muutliku suunaga tuul 2 kuni 7 m/s. Õhtul hakkab tuul tugevnema ning reede hommikul puhub puhanguti 14 m/s. Kohati sajab vihma ja lörtsi. Nähtavus on mõõdukas.