City24 Kinnisvarauudised

Korteriomandi- ja korteriühistuseaduse vastamata küsimused ja alusetud hirmud (6)

LISA KOMMENTAAR

kaasomanik2. detsember 2017, 14:09
Uus seadus ei puuduta kaasomandis olevaid elamuid, kus on tegemist mitte korterite, vaid mõtteliste osadega.
Näiteks selleks, et muuta kaasomand korteriomandiks, tuleb omavalitsuse nõudel viia läbi audit ja inventariseerimine. Alles seejärel selgub, kas saab kohe korteriomandi moodustada või tuleb teha ümberehitusi. Oma arvamuse ütleb välja ka päästeamet.
alf26. november 2017, 08:43
Selles seaduses on mitu olulist viga- korteriomanikku ei saa sunniviisiliselt lugeda automaatselt ühistu liikmeks, kui ta seda ei soovi ja seni olemasolevaid korteriomanike mittetulundusühinguid ei saa sunniviisiliselt ümber muuta korteriühistuteks. Riik võib ju luua pärast 1.01.2018 korteriühistuid riigile kuuluvates elamutes uue seaduse järgi, kuid sellel ei ole tagasiulatuvat mõju.
....2. detsember 2017, 08:34
Väga naljakas, mis põhjusel nõuab üks korteriomanik õigust mitte olla korteriühistu liige? Kinnistu , terrtoorium, hoone, hoone tehnilised süsteemid on ühised ja neid saab käigus hoida, korras hoida, arendada vaid koos , terve maja ulatuses. Korter ise on reaalosa, kõik muu on mõtteline osa ja ühistu tegeleb mõtteliste osadega.
Mida siis soovib saavutada see kange korteriomanik, keeldudes olemast ühistu liige? Milliseid õigusi ta sellega soovib saavutada? Millistest kohustustest vaba olla?
to: ....3. detsember 2017, 15:29
Väga naljakas , et korteriomanik peab justkui sundkorras olema alates 1.01.2018 korteriühistu liige? Ei pea, sest juriidiline keha on MTÜ (mittetulundus ühing) , mille liikmelisus on vabatahtlik, mitte sunduslik. Kui keegi Mardi usub, et sundkollektiviseerimine uuesti teoks saab, siis eksib väga. Korteriomanikud käsutavad, kasutavad ja haldavad oma omandit ise, mitte läbi mingi uue ebaõnnestunud seaduse.
3. detsember 2017, 17:18
Sellisel juhul otsi endale elamine üksikelamusse.
to:17:184. detsember 2017, 10:03
kõigil ei ole võimalik üksikelamusse minna ja ei peagi, kuid tobedaid seadusi ei pea täitma, mis on vastuolus põhiseadusega.