Vana-MustamäeFoto: Mattias Tammet
Eesti uudised
28. november 2017, 13:42

Tallinn saab uued tänavad

Tallinna linnavalitsus määrab homsel istungil nime kahele Nõmme tänavale.

Männiku asumis paikneva Pihlaka tänava Kreegi ja Nelgi tänava vahelises lõigus lõuna suunas kulgevale ja iseseisva tänavana tajutavale kõrvalharule nimeks Pihlamarja tänav.

Tänavalõigult juurdepääsu omavate maaüksuste aadressides on kasutatud mitmeid tähtlisandeid, mis on ebaloogilises järjekorras ja vajavad seetõttu korrastamist. Seetõttu pidas Tallinna linnavalitsuse nimekomisjon vajalikuks määrata sellele kõrvalharule tänavanimi.

Pihlaka tänava nimest ja maaomanike ühissoovist tulenevalt otsustati määrata kõnealusele kõrvalharule Pihlamarja tänava nimi. Nõmme linnaosa valitsus kooskõlastas nimekomisjoni taotluse 10. oktoobril 2017.

Vana-Mustamäe asumis paikneva Soone põigu nimi muudetakse Pikakase tänavaks. Soone põik oli mõeldud kunagi ühendama Soone tänavat Trummi tänavaga.

Kuna praeguseks on ühendus Soone tänavaga katkenud ja põik ei tohi olla samanimelisest tänavast lahus, siis tuleb tänavale määrata uus nimi. Nimekomisjon esitas linnaosa valitsusele kooskõlastamiseks Pikakase tänava nime, mille Nõmme linnaosa valitsus kooskõlastas 31. oktoobril 2017.

Ühtlasi muudetakse Rahumäe ja Liiva asumis paikneva Risti tänava leviala ning määratakse Risti tänava Pärnu maanteeni kulgeva algusosa nimeks Uueristi tänav.

Risti tänava alguses on palju tähtlisandiga aadresse ning praegu algab tänav tupikuga Keila-Tallinn raudtee juurest ja lõpeb Orava tänaval. Nimekomisjon tõdes, et tänava algamine tupikuga ei ole kõige parem lahendus, eriti arvestades ebaloogilises järjestuses aadresse ja ajaloolist traditsiooni, mille järgi tänavad sama nimega maanteed ei ületa.

Erinevatest kaalumisel olnud nimevariantidest eelistasid maaomanikud Uueristi tänava nime. Seega esitas nimekomisjon Nõmme Linnaosa Valitsusele kooskõlastamiseks Risti tänava leviala muutmise ja Uueristi tänava nime.