Fotod Kopli Liinidest Foto: Martin Ahven
Eesti uudised
2. detsember 2017, 11:19

FOTOD | Kopli liinidel haigutab tühjus: arendaja puuduvat ehitustegevust ei põhjenda (8)

Kui Tallinna linn müüs 2015. aastal Kopli liinid Fund Ehitusele 1,9 miljoni euroga ning plaanis arendusse investeerida 55-65 miljonit eurot.

2015. aasta novembris rääkis arendaja ERRile, et 10-12 aastaga peaks piirkonda tulema enamikus kahe-kolmekordsed kortermajad, üks lasteaed ja ka väiksed ärid.

Esimesena pidanuks majad kerkima hakkama Sepa tänava ümbrusse, toona Tallinna linnavalitsuse avaldatud kaardil on selle ajaraamiks märgitud 2016-2018.

"Hetkel meil midagi uut ja huvitavat teatada pole. Kui tekib midagi, mis võiks meediale huvi pakkuda, anname kindlasti teada," lausus Fund Ehituse tegevjuht Eiki Rump. Arendaja kodulehel on Kopli arenduse 1. etapp küll välja toodud, kuid valmimisaja lahtris on vaid teadmatust tähistav kriipsuke ja rohkem infot liinidel plaanitava kohta sealt ei leia.

Tallinna linnavaraameti õigusosakonna juhataja Tiit Mäger ütles, et linn võõrandas Kopli liinid ala turvalisus ja elukeskkonna arengu tagamiseks ning praeguseks ongi piirkond juba märgatavalt turvalisemaks muutunud. Samuti toimub Mägeri sõnul arendustegevus.