Jari-Matti Latvala.Foto: Reuters/Scanpix
WRC
22. mai 2018, 12:21

Soomes räägitakse aina enam Latvala kriisist. Kas Tänaku tiimikaaslane saab Toyotast kinga? (9)

Ott Tänaku (Toyota) tiimikaaslane Jari-Matti Latvala on katkestanud kolm MM-rallit järjest. Soome väljaanne Iltalehti nimetas tänases loos Latvalaga toimuvat kriisiks ja küsis arvamust neljakordselt maailmameistrilt Juha Kankkunenilt ja tema kaardilugejalt Juha Piironenilt.

"On selge, et Latvalal on keskendumisraskusi. Portugalis sõitis ta lihtsalt kivile otsa, seda on juhtunud varemgi. Talle pandi enne hooaega suuri lootusi ja pingeid on selgelt näha," rääkis 1980ndate ja 1990ndate staar Kankkunen.

Piironeni hinnangul on Latvala pidevate eksimuste põhjuseks vale sõidutrajektoor. "Lihtne on vigu teha, kui auto on kogu aeg külglibisemises. Iga järgmine kurv tuleb raskemat ja on suurem võimalus kive tabada. Ma ei taha targutada, aga Jari-Matti peaks analüüsima, kuidas kive vältida. Kui nii edasi läheb, võime temast varsti rääkida kui endisest Toyota piloodist," ei hoidnud ta kriitikaga tagasi.

33aastane Latvala tunnistas pühapäeval intervjuus ETV-le, et Tänaku soovitusel tehtud muudatused on Toyota Yaris WRC-d kiiremaks teinud, aga tal oli vaja aega, et uue seadistusega kohaneda.

"Kohe kindlasti on auto läinud tänavu kiiremaks, haare on märksa parem. Kuid see on toonud ka kõrvaltegureid. Sain Portugalis aru, et pean selle autoga sõitma võrreldes eelmise aastaga teistmoodi. Kui täiustad autot, siis kuskilt läheb midagi kehvemaks ja siis pead sa sõitma selle järgi," ütles ta.

Latvala hoiab MM-sarjas kuue ralli järel 31 punktiga alles 9. positsiooni.