Reedene suurüllatus: Leedu kaotas Tallinnas Eestile.Foto: Hannes Dreimanis
Korvpall
25. juuli 2020, 22:41

Leedu toibus reedesest šokist: „Bussis on nüüd parem meeleolu.“

Leedu korvpallikoondis tegi laupäeval Tallinnas väikest viisi vigade parandust, kui Lätist saadi jagu 82 : 59. Reedel jäid nimeka koosseisuga leedulased 85 : 92 alla Eestile.

„Bussis on nüüd parem meeleolu,“ ütles Leedu peatreener Darius Maskoliunas oma kodumaa ajakirjanikele. Eriliselt jäi ta rahule 20 minutiga 19 punkti toonud Marius Grigonisega. Reedel viskas 26aastane Kaunase Žalgirise täht Eesti vastu 14 silma.

„Peab mõistma, et ta polnud vigastuse tõttu kümme kuud mänginud. Reedel eksis ta hulgal visetel, aga väärib ikkagi tunnustust. Ta on meie üks paremaid korvikütte, isegi, kui pole kümme kuud mänginud. Loomulikult pole see ka tema jaoks lihtne olukord.“

Kokkuvõttes jäi Leedu peatreener Läti vastu nähtuga enam-vähem rahule. „Pärast kehva esitust suutsid mängijad end järgmisel päeval kokku võtta. Meie pink oli lühike, kuid kõik said oma minutitega hakkama. Nägin rohkem tahtejõudu ja väitlusvaimu.“

Leedu kasutas Läti vastu kümmet mängijat, kes kõik mängisid 17-22 minutit. Baltimaade tugevaim korvpalliriik lõpetas sõprusturniiri võidu ja kaotusega. Pühapäeval kohtuvad kell 19.30 Eesti ja Läti.