Oliver Solberg tegi Rally Estonial vaimustava etteaste. Dirtfishi ralliekspert andis tema etteastele kümne palli skaalal kümme punkti!Foto: Aldo Luud
WRC
9. september 2020, 22:43

AJALOOLISED KAADRID: maailmameistri poeg tegi Rally Estonial ajalugu

18aastane Oliver Solberg kuulus Rally Estonial suurimate õnnestujate sekka. Maailmameister Petter Solbergi poeg oli kiireim R5 autoga sõitja ja teenis oma karjääri esimesed MM-sarja punktid WRC absoluutarvestuses. Nüüd avaldas Norra ja Rootsi kodakondsusega talent videoblogi, mis võtab kokku tema Rally Estonia seiklused.

Solberg võttis R5 autode seas juhtohjad üle neljandal kiiruskatsel, kui möödus vägevat hoogu näidanud Egon Kaurist. Esikohta hoidis ta kuni lõpuni.

„Fantastiline nädalavahetus. Oli väga raske, sest olud muutusid pidevalt. Kokkuvõttes oli lõbus ja ma nautisin!“ teatas Solberg finišis. „Korraldajad tegid ära fantastilise töö. Tahan tänada ka oma meeskonda, sest nädalavahetus oli keeruline ka nende jaoks.“

R5 autode hulgas nägi Rally Estonial tõeliselt tugevat stardinimekirja. Solbergile pakkusid konkurentsi näiteks Mads Östberg, Pontus Tidemand, Jari Huttunen, Nikolai Grjazin, Ole Christian Veiby, Eerik Pietarinen, Kajetan Kajetanowicz ja hulk tugevaid eestlasi.

Tegelikult suutiski lõpuks enim Solbergi ohustada Egon Kaur, kes veel 14. kiiruskatse järel oli R5 autode seas teisel kohal, kaotades liidrile 27,2 sekundit. Kuid Kauri tabas seejärel ebaõnn ning lõpuks edastas Solberg R5 autode arvestuses teise kohaga lõpetanud Östbergi 38,7 sekundiga. Kaur sai neljanda koha.

Oliver Solberg. Foto: Mari Luud

Noor Solberg lõpetas Rally Estonia absoluutarvestuses üheksandana ja teenis elu esimesed WRC punktid. MM-sarjas jagab ta nüüd kahe punktiga 15. kohta, Sebastien Ogier on 79 punktiga liider. Kokku ongi Solberg seni osalenud vaid viiel MM-rallil, alati R5 autoga. Neli korda on ta kasutanud Volkswagenit, tänavu Rootsis keeras Solberg aga Škoda rooli.

Euroopa meistrivõistluste etappidel on ta seni osalenud kolm korda: kirjas on kaks võitu ja üks kolmas koht.