Taksojuht otsustas protestijat aidata ja politseinike eest minema kihutada.Foto: Youtube'i kuvatõmmis
Maailm
25. september 2020, 15:22

VIDEO | Minski taksojuht aitas protestijal märulipolitsei eest põgeneda

Tuvastamata Minski taksojuht aitas kolmapäeval hätta sattunud meeleavaldajal Valgevene märulipolitseinike eest põgeneda. Sotsiaalmeedias nimetatakse taksojuhti lausa kohalikuks kangelaseks.

Intsident toimus Minski elamurajoonis kolmapäeva õhtul, kui tuhanded meeleavaldajad kogunesid tänavatele, et protestida Aljaksandr Lukašenka salaja antud ametivande vastu. Valgevene siseministeeriumi sõnul pidas politsei tol õhtul kinni 364 inimest, vahendab The Guardian. Nende hulgas polnud aga üks politsei eest põgenenud noormees, kes leidis ootamatu päästja foori taga seisnud taksojuhi näol.

Uudisteportaali Euroradio.fm reporteri filmitud lühike videoklipp kujutab lausa hollywoodilikku tagaajamist.

Videol on näha, kuidas põgenevat noormeest jälitavad kolm kumminuiadega varustatud märulipolitseinikku. Sõiduteele jooksnud mees otsustas viimase pääsevõimalusena foori taga seisvasse taksosse istuda. Selgus, et ta tegi õige valiku ja ka taksojuht polnud ilmselt eriline Lukašenka režiimi toetaja. Fooritulede vahetamist oodanud taksojuht tegi lähenevaid märulipolitseinikke lähenedes kiire otsuse ja sõitis osavalt manööverdades vihaselt karjuvate politseinike eest minema.