Eesti suusakoondise peatreener Jaanus Teppan.Foto: Aldo Luud
Talisport
1. detsember 2020, 14:33

Eesti suusatajad ei plaani norralaste eeskujul MK-etappidest loobuda

Eesti murdmaasuusakoondise peatreener Jaanus Teppan nentis, et norralaste loobumine detsembrikuistest etappidest paneb MK-sarjale põntsu, kuid jäi üldiselt teema suhtes äraootavale seisukohale.

"Ootame natuke ja vaatame, kuidas FIS vastab ja millise lahenduse leiab," sõnas ta telefonitsi Õhtulehele. "Norralased mõnikord ka provotseerivad natuke."

Selle aastanumbri sees peaks toimuma veel kaks MK-etappi: 12.–13. detsembril Šveitsis Davosis ja nädal hiljem Saksamaal Dresdenis. Eestlased kavatsevad seal kohal olla.

"Davosi vastu on praegu huvi Markol (Kilp – M. T.), Dresdenisse on plaan välja viia mõlemad tiimid, aga vaatame ja ootame natuke," tutvustas Teppan Eesti suusatajate lähitulevikku.

Järgmisel nädalal treenivad eri vanuseklasside koondislased – kindlasti on kohal Marko Kilp, Martin Himma, Karl Sebastian Dremljuga, Johanna Udras, Kaidy Kaasiku ja Keidy Kaasiku – Livigno mäestikus suusaliidu korraldatud ühislaagris. "Koondiseid võetakse seal vastu. Avatud õhus on lubatud treenida, oleme seal omas mullis," märkis Teppan.

Ruka MK-etapil tegi eestlastest oodatult parima tulemuse Kilp, kes pääses klassikasprindis 13. ajaga veerandfinaali, kuid murdis seal suusakepi ja sai kokkuvõttes 27. koha. 

18aastane debütant Kaspar Päärson lõpetas klassikasprindi 58. ajaga, kuid jättis sarnaselt Kilbile laupäevase 15 km klassikadistantsi pooleli. Kaarel Kasper Kõrge oli sprindis 76. ja kolmepäevase minituuri kokkuvõttes 69.

Aveli Uustalu (20) sai sprindis 58. koha ja 18aastane debütant Johanna Udras 68. koha. 10 km klassikadistantsil oli Uustalu 67.

Teppani kokkuvõte Ruka MK-etapi kohta: "Marko oli omas headuses, suusakepi murdmisest on kahju. Noored näitasid südikust, ega nad ei sõitnud halvemini kui varasemad koosseisud. Arvan, et rahvusvahelise taseme kogemus mõjus neile positiivselt."