Käsipall
20. märts 2021, 21:34

Musting veerandfinaalseeria avakaotuse järel: väga keeruline saab olema. Kogenud Muuga: täiesti mängitav!

Põlva Serviti käsipallimeeskond läheb klubi ajaloolisele eurosarja veerandfinaalseeria kordusmängule vastu viieväravalise kaotuse pealt, mis peatreener Kalmer Mustingu sõnul saab olema raske ülesanne. Pikalt Serviti värve esindanud Kristjan Muuga oli teist meelt ja uskus, et põlvalased lähevad lahingut andma.

Esimese Eesti käsipalliklubina EHF European Cupi turniiril veerandfinaali jõudnud Serviti vandus täna Mesikäpa hallis 28:33 alla tugevale Rootsi meeskonnale Ystads Ifile. Avapoolaja alguses ei saanud Eesti klubi sugugi oma vankrit vedama ning kiirelt jäädi 2:8 kaotusseisu.

„Eks vastane oli nii tugev nagu ta täna platsil oli ja me olime selleks valmis. Võib-olla esimese poolaja alguses oli aukartust meie poolt natuke palju ja me ei saanud oma mängu käima, aga kui saime enesekindluse, siis läks mäng tagasikaalu,“ rääkis Serviti peatreener Kalmer Musting.

Kristjan Muuga sõnas alguse kohta omalt poolt nii: „Aukartust ei olnud, aga nende tempo oli harjumatu ja sellega harjumine võttis aega. Aga saime ree peale tagasi ja nad on mängitavad küll.“

Avapoolaja lõpuks oli Põlva klubi vaid 15:16 kaotusseisus, kuid Mustingu sõnul murdis täna eestlaste mängu Kim Andersson, kes on olümpiahõbe ja mitmekordne Euroopa Meistrite liiga võitja.

„Me ei saanud tema söötudega hakkama. Mõned korrad skooris ta ka ja tegi kokkuvõttes väga perfektse mängu. Tema söödud ei olnud meile üllatus, aga reaalsus on see, et vaatad ja skaudid ja mõtled, et peaks hakkama saama, aga tegelikkus on teine. Ta leidis täna hästi palju erinevaid lahendusi. Eeldasime, et ta leiab joonemängijaid ja kahte äärt, aga ta leidis üles ka kõige lähemaid tagaliini kaaslaseid. Täna me lihtsalt ei saanud temaga hakkama,“ nentis Musting.

Seitse väravat visanud Alfred Timmo sõnul sai täna määravaks Anderssoni klassivahe. „Oli näha, et ta on mänginud kõrgel tasemel ja palju saavutanud. Ta ei eksi nii lihtsalt olukordades.“

Muuga lisas muigega: „Eks ta tegi meile peenelt.“

Andersson ise sõnas, et kuna ta on veidike hädas olnud oma viskekäega, ei saanud ta täna visata nii palju kui tavaliselt, kuid tahtis tiimile kasulik olla ja seetõttu oli rahul, kuidas sai sööte jagada.

Veerandfinaalseeria peetakse kahe võiduni ja korduskohtumine ootab järgmisel laupäeval ees Rootsis. „See saab olema väga raske ülesanne, aga kõige olulisem on anda samasugune lahing. Ja õppida, õppida, õppida!“ vaatas Musting uuele kohtumisele ette.

Muuga ei olnud treeneriga päris sama meelt: „Täitsa mängitav seis.“ Timmo lisas, et Servitil on oma võimalused olemas. „Meil peab kõik õnnestuma ja nemad peavad tulema natuke lõdva jalaga.“