Kregor Zirk.

Foto: Karli Saul
Ujumine
29. märts 2022, 12:31

Rahvusvaheline ujumisliiga, kus on säranud ka Kregor Zirk, pannakse Ukraina sõja tõttu pausile

Rahvusvaheline ujumisliiga (ISL), kus tegusid teinud ka meie parim meesujuja Kregor Zirk, andis teada, et seoses sõjaga Ukrainas pannakse liiga selleks aastaks pausile.

„Sõda Ukrainas on tragöödia, mis on hävitanud elusid, perekondi ja kodusid. Paljud meie kolleegid ISL-is on Kiievis jätkuvalt lõksus ning näib, et see konflikt jätkub veel teadmata aja,“ seisab ISLi avalduses.

„Selles valguses ei saa me 2022. aastal keskenduda kommertsvõistluste korraldamisele ning tegime raske otsuse lükata neljas hooaeg aastasse 2023. Kuid oluline on lisada, et ISL ei kao kusagile. Meil on jätkuvalt plaanis laiendada oma juunioride liigat, teha koostööd Mastersi ujumismiskogukonnaga ning hoida järjepidevalt oma klubidega ühendust läbi võistlusväliste ürituste. Me tuleme tagasi tugevamatena ning täname kõiki mõistmise, kannatlikkuse ja jätkuva toetuse eest.“

Energy Standardi klubi koosseisus kahel korral ISLi üldvõidu pälvinud Kregor Zirk nentis sotsiaalmeediasse tehtud postituses, et uudis teeb mõistagi kurvaks nii tema enda kui terve ujumiskogukonna.

„Eile teatasid International Swimming League korraldajad, et lükkavad sellel aastal toimuma pidanud neljanda hooaja järgmisesse aastasse,“ kirjutas Zirk. „Põhjuseks on Ukrainas toimuv sõda, mis sundis liiga pearahastaja Konstantin Grigorišinil (Ukraina) otsi kokku tõmbama ja mõtlema tuleviku peale. See on kurb uudis kogu ujumismaailmale, aga loodetavasti kogub ISL vaheaasta jooksul endale head energiat ning asjad loksuvad uuesti paika. Uueks hooajaks oli minul koht Energy Standardi tiimis olemas."

Zirk lisas, et isiklikus plaanis on tal lõppemas tugev treeningperiood ning algamas tihe võistlusperiood. Viimase nädala on ta veetnud Tšehhis laagris, kust sõidab otse edasi Pardubice linna, et startida selle aasta teisel võistlusel.