Kristin Tattar hoiab MMil jätkuvalt liidrikohta

Foto: Kaimar Tauri Tamm
Spordivaria
31. august 2022, 22:20

IKKA LIIDER: Tattari päev jäi MMil tagasihoidlikuks, aga edu säilis

Kui kettagolfi MMil on peetud kaks päeva viiest, hoiab Kristin Tattar jätkuvalt kaheviskelist edu. Kuigi eestlanna teine võistluspäev oli pigem tagasihoidlik, siis ka mitmed konkurendid murdusid otsustavatel hetkedel.

MMi mängitakse Emporias – see USAs Kansase osariigis paiknev linnake on oma suuruselt ja rahvaarvult veidi väiksem kui Kohtla-Järve. Ometi on seal kaks rahvusvahelisel tasemel kettagolfirada. Suurturniiril on kasutusel mõlemad.

Alustuseks mängiti teisipäeval Jones Park Supreme korve – Tattar läbis need rajad tulemusega 10 viset alla pari, mis tõi kahe viskega esikoha. Loe lähemalt Õhtulehe pikemast ülevaatest!

Kolmapäeval mindi aga Emporia Country Clubi radadele, kus Tattar sarnast minekut näidata ei suutnud. Päeva lõpetuseks oli miinuspunkte lisandunud kolme jagu – kuigi Tattar sai suisa seitsmel rajal kirja birdie, siis neljal pidi tegema ühe viske üle pari.

Kokkuvõttes on Tattar, kel tablool nime taga ilutsemas -13, aga jätkuvalt liider ning ikka kahe viskega! Seda lihtsalt põhjusel, et tema teisipäevased lähimad kimbutajad olid täna veel suuremas hädas.

Teist kohta hoidnud soomlanna Henna Bloomroos liikus tegelikult päris kenas tempos ja oli 13. raja järel -13 peal, mis tähendanuks hõimusõsaraga sama skoori. Siis aga kolistas põhjanaaber ämbreid: 14. korvilt tuli üks liigne vise, 15. ja 16. suisa kaks ehk päeva lõpetas Bloomroos (-8) alles kuuendal positsioonil.

Teiseks tõusis ameeriklanna Ella Hansen, kes avapäeva järel oli kolmandal kohal. Temagi oli teel -13 suunas, kuid kaks viimast korvi tõid mõlemad lisaviske ja säilitasid Tattari edu.

Kolmandal kohal on Missy Gannon, kes on mõlemad päevad läbinud stabiilselt -5 skooriga.

Keiti Tätte teine võistluspäev läks kahjuks aia taha: +7 ja kahe päeva kokkuvõttes juba +12, mis paigutab ta üldises paremustabelis 54. kohale.

Eesti meestest olid avapäeva järel Albert Tamm (-5) 44. ja Silver Lätt (-3) 70. kohal. Mõlemad mehed suutsid ka teise ringi läbida negatiivse skooriga: Tamm (nüüd -10) on 39. kohal ja Lätt (-5) 85.