Eelmisel hooajal esindas Oliver Jürgens Milano Interit, kellega tuldi Primavera ehk U19 vanuseklassis ka meistriteks. Nüüd mängib ta samas sarjas Torino eest.

Foto: Instagram/@oliverjurgensofficial
Jalgpall
1. oktoober 2022, 22:23

VIDEO | Jürgens lõi Juventuse vastu kaks väravat, kuid meeskond sai valusa kaotuse

Eesti jalgpallitalent Oliver Jürgens lõi Itaalias Torino U19 võistkonna eest Primavera 1 sarjas kaks väravat, kuid meeskond jäi koduväljakul valusal moel 3 : 4 alla tabeliliidrile U19 Torino Juventusele.

Mänguskoori avas Torino üheksandal minutil, kui karistusalas jäeti täitsa vabaks Luigi Caccavo, kes saatis palli ühe puutega puuriluku selja taha. Jürgens duubeldas eduseisu tosin minutit hiljem. 28. minutil vähendas Juventuse kaotusseisu minimaalseks Ange N'Gussean, ent mõned hetked hiljem sahistas kauni tabamusega taas võrku 19aastane Jürgens, kes saatis palli karistusala joonelt ristnurka. Poolajapausile mindigi seisul 3 : 1.

Mängu teisel kolmveerandtunnil lõid külalised aga kolm vastuseta jäänud väravat ning võtsid skooriga 4 : 3 võidu. Jürgens vahetati pingile 73. minutil, sel hetkel juhtis Torino veel 3 : 2.

Tegu oli Jürgensi kuuenda mänguga ja esimeste väravatega sel hooajal. Varasemalt oli tal kirjas ka üks väravasööt. Eelmisel hooajal lõi ta Milano Interi eest samas sarjas 29 kohtumisega kuus kolli ja andis neli väravasöötu. Klubiga tuldi siis ka meistriteks.

Tänavu on tabeliliider Juventus, kes on kuue mänguga kogunud 14 punkti. Teine on Fosinone 13 silmaga ning kolmandana on sama palju punkte kogunud Torino, kes sai täna hooaja esimese kaotuse.

Tabeliseis:

Standings provided by SofaScore

Jürgens on Eesti noortekoondiste eest saanud kirja vaid ühe mängu, neli aastat tagasi U16 tiimi eest. Septembris ilmus Õhtulehes sel teemal pikk lugu: