Nagu Õhtulehe koduks oleva Russki Domi hotelli hoovil ja ümber toimuvast näha, pole ajakirjanikele mõeldud hotellid tõesti lõplikult valmis. Aga enamik tube on siiski elanikega täidetud või õige pea täitumas.Foto: Ott Järvela
Sotši 2014
5. veebruar 2014, 13:00

Hotellibingo à la Sotši (13)

Sotši olümpia korraldajad saavad rahvusvahelise meedia käest kõvasti nahutada, sest olümpiaajakirjanikele mõeldud hotellid pole valmis – ehitustolmust puhastamata tubades vedeleb praht, soojendus ja elekter jupsivad ning internetti jagatakse näpuotsaga. 

Teisipäevane Suurbritannia ajaleht The Guardian kirjutas: "Ühele ajakirjanikule pakuti pärast kolmetunnist ootamist tuba, kus puudus elekter, kus ettenähtud suure voodi asemel oli väike ja mis haises võikalt tööstusliku liimi järele. 24tunnisest lennureisist välja puhata soovinud kanadalane hakkas aga nutma, kui hotellipersonal ei võtnud midagi ette, et vaigistada keset ööd hotellimajade vahelises hoovis mängitud valju techno-muusikat."

Kolm päeva varem, 1. veebruaril oli Rahvusvaheline Spordiajakirjanike Liit (AIPS) laiali saatnud uudiskirja, kus hoiatas oma liikmeid: "Russki Domi hotelli majad 14-19 ei valmi enne nädala möödumist."

"Ma ei tea, kas teie hotell on valmis."

Õhtulehe rannikuäärne olümpiapesa pidi aga asuma just selles hoonetekompleksis, mistõttu järgnev peapressikeskuse infolauas aset leidnud dialoog just julgustavalt ei mõjunud.

Mina: "Millise bussiga ma oma hotelli saan?"

Neiu infolauas: "T3, peatus on nurga taga."

Mina: "Aga kas mu hotellituba valmis kah on?"

Neiu: "Ma ei tea. Mõned on, mõned mitte. Majutusküsimustele vastavad inimesed on juba koju läinud."

Siinkirjutajal vedas. Eraldatud tuba on valmis ja korralik. Isegi seinad kostavad korralikult läbi. Tõsi, hotell muidugi valmis ei ole – koridoris tassitakse ehitusmaterjale, eile hommikul ehitati fuajees asuvat tualetti ning igal pool siblivad tunkedes ehitusmehed.

Kaks tuba räpased, kolmandast väljus koer...

See on aga köömes nende jaburuste kõrval, millega Sotši saabunud maailma ajakirjanikud sotsiaalmeediat, eelkõige Twitterit jätkuval üle ujutavad.

"Ühele ajakirjanikule näidati kolme hotellituba. Esimesed kaks olid räpased, kolmandast jalutas välja koer!" säutsus Twitteris Fox Sportsi ajakirjanik Jay Onrait.

Yahoo hokiblogija Greg Wyshynski postitas pildi tualetist, mille seinale on kinnitatud silt: "Palun ärge visake kasutatud tualettpaberit potti, vaid selleks ettenähtud prügikasti."
Chicago Tribune'i reporter Stacy St. Clair aga teatas: "Minu hotelliss pole vett. Ja vastuvõtulaud hoiatas, et isegi kui see kraanist jooksma hakkab, "ei tohi sellega nägu pesta, sest see sisaldab midagi väga ohtlikku."" 

Peagi säutsus St. Clair uuesti: "Vesi on tagasi, mingis mõttes. Asja hea külg on, et tean nüüd, milline näeb välja väga ohtlik näopesuvesi!" Ning seejärel: "Asjal on ka helgem pool: pesin just nägu Evianiga. Umbes nagu Kardashian!" 

CNNi Harry Reekie teatas konkreetselt: "CNN broneeris viie kuu eest Sotši 11 tuba. Oleme siin viibinud päeva ja valmis on neist tubadest üks." 

Ning isegi kui toad on valmis, pole kindel, et sinna on suudetud tekitada töötamiseks vajalik internetiühendus.