Kristina Šmigun-Vähi.Foto: AFP / Scanpix
Sotši 2014
6. veebruar 2014, 23:58

Norra koondise endine peatreener Šmigun-Vähi dopingukahtlustustest: suurepärane, kui see on tõsi! (50)

Aastatel 2001-2006, sealhulgas Torino olümpiamängudel, Norra murdmaasuusatamise koondist juhendanud Svein Tore Samdal, ütles kohalikule väljaandele Adressavisen, et kui Kristina Šmigun-Vähi jääks dopinguga vahele, oleks see suurepärane.

"Suurepärane, kui see oleks tõsi! See näitab, et need, kes võtavad riski patustamisega, ei saa ennast tulevikus kindlalt tunda. See võib olla sportlastele heidutav näide," ütles ta. Rohkem ei soovinud ta enne ametlikke teateid teemat kommenteerida.

Samdal oli 2007-2008 Norra suusaässa Marit Björgeni ihutreener ja just Björgenil on Šmigun-Vähi loost väga palju võita. Kui Šmigun-Vähi eemaldatakse esikohalt, tõuseks kullale just Björgen.

Torino olümpialt kaks kuldmedalit võitnud Šmigun-Vähi esitas täna avaliku pöördumise, kus kirjutas, et Torino OMi käigus ajavahemikul 12.–16. veebruar võetud dopinguproovide uuel kontrollimisel A-proovist ei ole leitud keelatud aineid, kuid väidetavalt leidub selles molekule, mille kaudu on tuletatud kahtlustus keelatud aine kasutamisest.