Jalgpalli MM 2014 blogi

Ott Järvela | Aitab! Jalgpallikohtunikke tuleb hakata avalikult karistama! (62)

LISA KOMMENTAAR

Martin14. juuni 2014, 01:27
Need, kes arvavad et midagi on valesti, minu õppigu ise kohtunikuks, mingu vilistagu MM mänge, ning ärge tehku ühtegi viga vilistamisel ;) ;)
vana toriseja13. juuni 2014, 21:26
Ott, tee oma geniaalsuses ettepanek kohtunikud kui sinu arvates viimased jobud platsilt üldse ära kaotada.
Laseme 2x11 meest 90 minutiks platsile, las madistavad.
Kui aeg on läbi loeme väravad ja laibad kokku.
pisipallur13. juuni 2014, 19:42
Vat nüüd tahaks sellele "pennu" mehele vastu mune anda.... miks ei ole juba kõik kohad kiunumist ja kisa täis??? Mehhikolt 2 ausat väravat ära võetud 30 min jooksul.... mis on hullem, kas vaieldav penalti või ära võetud aus värav???
Robin13. juuni 2014, 19:45
cameronilt võeti 1 aus värav kah ära
Mart13. juuni 2014, 16:31
Ott,see kohtunik oli väga proffesionaalne!Enamik lihtinimesi ei saa ka videokordusest aru,et horvaat viis vastasmängija tegelikult KÄEGA tõmmates tasakaalust välja ja likvideeris sellega väravaohtliku olukorra trahvikastis!Brasiillane sai sellest ka ise aru ja loomulikult viskas ennast heitunult pikali.Sama oleks teinud ka iga horvaatia mängija antud olukorras.Kohtunik andis penalti ÕIGUSTATULT!Trahvikastis karistataksegi analoogilist tegevust penaltiga.Ja seda peaks tegema IGA KORD!
tulnukas13. juuni 2014, 17:09
viis tasakaalust välja... mida sa räägid? vastasmängijate eesmärk ongi kaitses pidevalt ründajaid tasakaalust välja ajada. mis sa arvad, milleks see füüsiline kontakt seal siis on? seda tuleb lihtsalt ilma vigadeta teha. see polnud mingi viga ega penalti. kujuta nüüd ette, et sama situatsioon oleks juhtunud keskväljal. seal poleks mingit vilet tulnud. pigem oli kindel penalti, kui dani alves ivica olici kastis selja tagant maha jooksis, aga vilet ei tulnud. kui selline asi jäi vileta, siis kuidas saab brassidele sellise penalti anda?! https://www.youtube.com/watch?v=3kamZrlLxNc
võsa13. juuni 2014, 15:08
Aga miks peakohtunikku süüdistad? See oli ilmselt abikohtuniku otsus!
vaadake palun sellest videost kohtuniku kehakeelt ja abikohtuniku kehakeelt. Abikohtunik jääb seisma justkui, info on edasi öeldud. Vile ei tule ootamatult, sest ta on spurdiks valmis.
võsa13. juuni 2014, 15:18
lisaks vaatab ta vahetult enne vilet assistendi poole. Selgelt abikohtuniku otsus!
võsa13. juuni 2014, 15:18
lisaks vaatab ta vahetult enne vilet assistendi poole. Selgelt abikohtuniku otsus!
võsa13. juuni 2014, 15:18
lisaks vaatab ta vahetult enne vilet assistendi poole. Selgelt abikohtuniku otsus!
võsa13. juuni 2014, 15:20
lisaks vaatab ta vahetult enne vilet assistendi poole. Selgelt abikohtuniku otsus!
võsa31. juuli 2015, 15:42
Levy13. juuni 2014, 14:13
No kui nüüd oleks videokordus. Kohtunik vaatab olukorra uuesti üle ja jätab penalti kehtima, kuigi peab möönma, et liiga kergelt sai see antud. Kui ikka reeglites on, et ei või kätt õlale panna, siis kuidas saaks kohtunik saata tervele ilmale sõnumi, et teatud olukordades võib. Muidugi võiks ta ka seda liiga kergelt kukkujat kaardiga karistada.
goalpecker13. juuni 2014, 14:08
Kohtunikud on iga pallimängu valu ja rõõm.
FIFA ja UEFA on teatanud, et annavad kohtunikele vabad käed vilistamaks mängu ausalt ja erapooletult ning tagades etendusele võimalikult vaatemängulise taseme.
Paraku on tihtilugu mängude "peakangelasteks" just kohtumõistjad. On loogiline, et üleilmsed jalgpalliorganisatsioonid teenivad tohutut tulu ja on täiesti selge, et taskute täitmine ei käi alati selge vilepartiiga ühte sammu. Ehk eesmärk pühendab abinõu.
Küllap mäletab iga vutihuviline Eesti - Iirimaa mängu, kus keegi toretsev härra Kassai vapustas pealtvaatajaid ennenägematu arusaamisega jalgpalli olemusest ja selle vilistamise tasemest. Meenub Teile, lugupeetud lugeja kuidas kommenteeris ungarlase vilepartiid meie endi "superkohtunik", Uno Tutk. Ta ei avastanud ainsatki viga! Niimoodi saadaksegi "nägijaks".
Ilmselge, et Kassai täitis talle etteantud korraldust võtta ära vähimgi viga, mille eestlased teevad. Nüüd teame, et Kassai võttis ära ka need vead, mida sinisärgid ei teinud. Iirimaa oli eelnevas tsüklis ebaõiglaselt jäänud finaalipiletist ilma kuna tookord lõpetas nende edasipääsu Thierry Henry käega löödud värav. Seega igati kena reveranss - kinkida iirlastele finaalipääse 2 aastat hiljem.
Taolist mängude ärategemist näeb fänn kõikidel kontinentidel ja saab aru, et jalgpalli elu on korraldatud väga kindlate postulaatide järgi. Õiglusest ja heast tavast on asi kaugel, samaväärselt kogu meie elukorraldusega siin planeedil.
Teatavasti oli juba enne BRA-CRO mängu üleval loosung, mis nö. keelas brasiillastele avamängu kaotamise. Ka viigi korral oleks paras koormatäis krabisevat sõna otseses mõttes tulle heidetud. Kohtunik on nende otsuste etturist täideviija. Peakontori lõppeesmärk aga lihtne. Nelja parema hulka peavad saama enim sissetoovad tiimid.
Kena Jalgpallikuud Kõigile!
a13. juuni 2014, 13:56
pangu vilistama need kohtunikud kes on kõige rohkem tuntud
TRETJAK13. juuni 2014, 20:16
JÄÄHOKI KOHTUNIKUD VILISTAMA, SIIS VÕIB KASVÕI VÕRKPALLI MÄNGIDA....
Steve13. juuni 2014, 13:28
100 % on 100 % aga 100 % on siis kui pole mitte mingitki väikestki puudet
BAY13. juuni 2014, 12:52
Komentaare vaadates on arusaada et siin on ju enamus Brasiilia fännid, kes Oti artikkli maha teevad. Ise olen küll 100% nõus. Kahju on vaadata kuidas väikeriikidele liiga tehakse.
kle ott mine putsi13. juuni 2014, 12:27
See penalt oli tõesti veits kergelt antud aga samas kohtunikul oli 100% õigus seda anda.
Horvaatia on ise loll et endal värava all sellise tembu tegi . siin ei ole miskit vaielda.
ekre13. juuni 2014, 12:17
Mängijatel tuleks ka liigse näitemängu eest munad pihku võtta
punkt13. juuni 2014, 11:42
Kui sa oled professionaalne kaitsja siis karistuskastis sa teisele käsi õlale ei pane, ükskõik kui õrnalt. See ei takistanud brasiilia mängijat (veel) ehk siis ei olnud viga, aga räige eksimus horvaatia kaitsja poolt. Kohtunikul on ilma aegluubita väga keeruline sellise olukorra jõulisusest aru saada, niiet tema poolt õige otsus.
13. juuni 2014, 11:41
"Jalgpallijuhtidel on õigus, kui nad ütlevad, et videokordused mõjuksid jalgpalli võlule väga rõhuvalt ja "videokordused ohustaksid mängu tulevikku." Jama jutt. Videokordused tagaksid just õigluse, aitaksid ennetada vigastusi. Ega siis tervet mängu ei vaadata videost üle, vaid treeneril oleks selleks 2,3 olukorda mängus. Mis moodi see mängu tulevikku ohustaks?
punkt13. juuni 2014, 11:41
Kui sa oled professionaalne kaitsja siis karistuskastis sa teisele käsi õlale ei pane, ükskõik kui õrnalt. See ei takistanud brasiilia mängijat (veel) ehk siis ei olnud viga, aga räige eksimus horvaatia kaitsja poolt. Kohtunikul on ilma aegluubita väga keeruline sellise olukorra jõulisusest aru saada, niiet tema poolt õige otsus.
lugeja13. juuni 2014, 11:31
Reede õhtu, Otil tuleb mõte kutsuda külla mõned sõbrad, puhuda juttu ja vaadata telekast vutti, ikkagi MM käimas. Naisel palub valmistada maitsva õhtusöögi. Üle linna kuulus oma kokakunsti poolest, näeb Oti teinepool kõvasti vaeva, sest ta ju teab, kui tähtis see tema kallile mehele on, ja õhtuks on isuäratav roog valmis. Kõik alustavad parimas tujus söömist, kui ilmneb kahetsusväärne asjaolu – toit on kogemata üle soolatud ja peale kahe ebastandartse maitsmismeelega sõbra see kellegil alla ei lähe. „Ku**di li*s!“ mõtleb Ott „Niimoodi minu õhtut ära rikkuma!“ Ja alustab tegevusi olukorra parandamiseks.
Kõigepealt peab naine kõigi sõprade ees selgitama, miks ta toidu ära rikkus ja vastama sõprade küsimustele. Teiseks avalikustab ta kõigile enda kui gurmaani põhjaliku analüüsi sellest toidust. Kolmandaks otsustab ta naisele järgmise kolme kuu jooksul riiete, kokaraamatute ja üldse mitte millegi ostmiseks ühtegi senti anda. Neljandaks, loomulikult teatab ta sellest ka kohe kõikidele sõpradele koos kavatsusega tulevikus analoogsete juhtumite kordumisel seda aega pikendada kuni poole aastani. Ning viiendaks, kõik kohalolnud sõbrad ja nende naised, kes ka ise oskavad toitu valmistada, saavad kohapeal lahata konkreetse toidu valmistamisoskust. Ott ise filmib seda ja paneb video üles oma FB kontole ning vanematele sugulastele saadab selle e-postiga.
Õhtul voodisse minnes tunneb Ott, et maailm on jälle parem paik ja tore on seda kogu aeg ilusamaks muuta.
Martti13. juuni 2014, 11:29
Ma siia pole varem kommenteerinud, lugedes seda artiklit tekib minul küsimus, miks sellist artiklit üldse keegi kirjutada viitsib? See jutt on täiesti jabur. Viga oli ja ei ole vahet kes oleksid olnud vastased. Minu arvates oli vile väga hea ja seda võis hinnata ka penalti olukorras venitatud vile põhjal kus kohtunik jälgis kas psll ehk jääb brasiiliale ja neil võimalus rünnakut jätkata. Artiklist loeb selgelt välja, et kirjutaja pooldab Horvaatiat ja suurest pettumusest oli vaja kirjutada kõikidele lugejatele. Erutus oli lausa nii suur, et kirjavigu ja ebaselgeid lauseid jätkus kuhjaga. Siinkohal pooldan kommentaariumis arvamuse avaldajat, Ott sel kuul võiks ju ilma palgata jääda, kuna sellised eksimused ajakirjanikule ei tohiks olla lubatud. Kõige enam, aga tuleks vaadata ilmselt youtube linki "Ära mõtle kohe ütle" ja teha sellest omad järeldused. Kas nii kergekäeliselt tasub igast soppa meediasse visata?
Otti-le13. juuni 2014, 11:15
Ott,mine ise kohtunikuks ja proovi hakkama saada.Tüüpiline eestlane vingub alati kui tulemus talle ei meeldi.Kohtunik on jalgpallis nagu jumal taevas.
Millalgi taheti mäng videost ülevaadata ja otsus teha peale vaatamist.Paljud ei olnud nõus sellega ja nii jäigi.Ott söö oma hapud viinamarjad üksi ära.
Või veel... Kui ei meeldi ära vaata.
Aleksander Trummel13. juuni 2014, 11:11
Kehakultuurikollektiivide pusimisel ühe amatööri poolt teisele amatöörväravavahile värava löömise järel täiest kõrist röökiv Ott Järvela tuleks IGAVESEKS eetrist kõrvaldada koos tema "revolutsioonilisest südametunnistusest" tulenevate kirjutiste avaldamise lõpetamisega. Ning alles jalgpallireegilte läbilugemise järel koos kohtunikueksami sooritamisega kaaluda tema sobivust uuesti avalikkuse ette ilmumiseks. Hukatuslikult mõjuvad sellised Käberlinskid ja Järvelad noortele, kes alles alustavad sportimist. Kes aru ei saanud lugege , mille eest määratakse 11 meetri karistuslöök.
R13. juuni 2014, 11:08
Siis karistame ka mängijaid ,kes löövad värava eest mööda palli või väravavahti kes penaltit ära ei võta või mängijat kes kaitses süüdi on kui värav lüüakse. :) Mängijad ikka samad inimesed mis kohtunikud
Carl13. juuni 2014, 10:35
Kas avalikult karistamine tähendab mängujärgset lintshimist vōi úlespoomist?
Mis teil viga on13. juuni 2014, 10:35
Olge nüüd ausad, see ei ole viga ju... Lepiks siis kokku, et trahvikastis enam üksteist puutuda ei tohi...
100% nõus Otiga, kohtunikud peavad hakkama vastutama vilepartii eest!!!
Oz13. juuni 2014, 10:32
Keegi ei saa asja tuumast aru kuram. Jah, brasiil kukkus ehk liiga kergesti (nad on viimase 10 aasta jooksul yldse palju pikutama hakanud); kaitsja t6mbas kätega 6lgadest ehk siis viga oli, kuid olukord ei olnuks ehk pendlat väärinud (teisest kyljest oli brasiil palli väga ohtlikus olukorras saamas, mis natuke erineb suvaliselt pallita ringijooksva mehe mahat6mbamisest).
Asi on s6numi andmises. See oli avamäng ja peab andma kogu turniiriks aimu kohtunike liinist. Kui selliseid asju vilistatakse, m6tlevad järgmiste mängude meeskonnad mitu korda, enne kui karistusalas sikku tegema hakkavad. Mina saan sellest nii aru, et käimasoleval mm-il on vigade tolerantsi latt madal ja sellest anti nyyd teada, loodetavasti järgmisena saavad teesklejad paar punast, siis v6ib l6una-ameerika jalgpalli isegi vaadata.
Kohtunik tegutses oma liinis järjekindlalt ja oli yldse tasemel. Aga Oti jutt on emotsionaalne jahu, mis ei ole ei paberit ega webiruumi väärt.
kk13. juuni 2014, 11:44
mõistlik kommentaar:)
Võhik13. juuni 2014, 10:18
Kas viga oli? Oli :)! Kas kohtunikul oli õigus teha selline otsus? Oli :)! Järelikult? J.O.K.K. :)! Ja palun mitte liigselt emotsioonitseda, jalgpall on ikkagi jalgpall ja mitte maadlus :)
minaise13. juuni 2014, 09:49
Selle asemel, et räusata võiksid Sa, Ott, pakkuda välja mingid mõislikud ideed kuidas kohtunike tööd parandada - näiteks teine väljakukohtunik vms. Kui võtta Sinu välja pakutud 5 punkti siis saaks kohtunikutööst täielik meediatsirkus ning ükski täiearuline inimene jalgpallikohtunikuks ei hakkaks... Või äkki see ongi kaugem eesmärk?
lugeja13. juuni 2014, 09:40
Ott, sa oled emotsionaalselt pinges ja ei suuda enam ratsionaalselt mõelda. Mis ajast karistamine eksimuste arvu aitab vähendada? Katsu natuke avaramalt mõelda ja oma kättemaksuhimu taltsutada.
nõus13. juuni 2014, 09:38
Mina panin pärast penaltit teleka kinni. Brasiilia poolt ma küll enam ei ole. Kohtunik oli selgelt motiveeritud Horvaatia vastu olema.
huvitav13. juuni 2014, 10:00
milles Brasiilia süüdi on
13. juuni 2014, 09:11
kergelt antud penalti, kuid videokordus oleks vaid tõestanud, et see oli õige asja eest antud. Ehk jah, penaltit saab õigustada, kuid see oli liiga kergelt antud ja ei oleks tohtinud anda, vastasel korral näelsime iga mäng nelja-viite penaltit.
fąnn13. juuni 2014, 08:38
Nii lolli juttu ma pole ennem lugenud
Minu nägemus13. juuni 2014, 08:34
Nagu väga kibestumise pealt paugutatud artikkel, kus ilmselgelt ollakse Horvaatia poolt. Tuleb mainida kahte tõika 1. See penalti ei teinud mängu tingimata ära(Tunnistan ka penalti andmise õigust- trahvikastis rebimine on selge takistamine) ja 2. Horvaatia ei löönud ühtegi väravat. Võidab see kes lööb väravaid, niiet Ott ära hala;)
Ei olnud kummagi poolt...13. juuni 2014, 08:32
Aga kui tulla korra tõstatud Eesti-Hollanid mängu juurde, kus penalti oli antud väga kahtlase väärtusega, siis see siin tõesti ei olnud penalti. Jalgpallis käed seljas on väga paha, aga kamoon, see et käsi puudutas õlga....no eks see näitemäng kaugemale tegi ära, aga iga normaalne inimene saab kordusest aru, et näitemäng see oli :)
Kohtunik13. juuni 2014, 08:18
Penalti oli vägagi õigustatud.. Ma ei ole Brasiilia poolt aga siin artiklis on loll lause et 100% valesti antud penalt.. JAHH Fred kukkus väga kergelt, kuid käed olid vastasel õlal ja penalti valesti ei antud..
13. juuni 2014, 07:22
Jalgpall ongi ebaõiglane mäng ja enamus jalkafänne aksepteerib seda,eriti kui see on neile kasulik.Eilses stuudiovestluses näiteks Aivar Pohlak nägi parema meelega intriigi ja võltsväravaid selle asemel,et nüüd loeb palli liikumist väravajoonel kaamera.Igasugune ausus ja kaheldavate otsuste ümber vaatamine rikkuvat jalgpalli võlu !!! Jalkpallis reeglid on aga nende täitmine või tõlgendamine sõltub vaid kohtuniku suvast ja polegi mõtet jälle hakata halama,et kellegile tehti liiga.
Viljandlane13. juuni 2014, 06:17
Seda vaadates sooviks kõigest hingest,et korduks 1998 aasta MM-i tulemus!Mul on sellega seoses ka muid meeldivaid mälestusi!
tere13. juuni 2014, 02:54
pennu oli küll väga kerge kui mängupildi puhul vääris brasiilia võitu, horvaatia mängis ka väga hästi kuid võitja saab ainult üks olla. Pigem on tunne, et Ott on pettunud kuna Brasiilia üldse võitis(eelistas Horvaatiat).
Raul13. juuni 2014, 12:29
Ära unusta, et mäng võib lõppeda ka viigiga.
Jossif13. juuni 2014, 02:27
Tuleb ära lõpetada see multikulti kohtunike toomine. Peab ainult tippliigade kohtunikke võtma. St. Inglismaa, Hispaania, Itaalia, Prantsusmaa+ veel mõned tippkohtunikud mujalt!!!!
denn13. juuni 2014, 02:19
Puhtalt õige artikkel, sellised vead kohtunike poolt rikuvad viimastel aegadel kõik mängud ära ja justnimelt soositakse tugevamaid ja favoriite ja suuremaid maid, ehe näide eesti holland ja brassid horvaatia. Brasiilia polnud ju mängupildilt oluliselt parem kui horvaatia, neid lihtsalt aidati võidule..Sellise mänguga brasiilia mm-i ei võida!
pisipallur13. juuni 2014, 01:57
Kirjatüki kirjutaja ei jaga jalgpallist ja seal kokku põrkuvatest kultuurilistest iseärasustest mitte mõhkugi... piinlik kiun kohas, kus peaks vait olema ja MM-i nautima. Selline sõnavõtja võtaks kõik MM tiitlid tagantjärele ära ja pooks kohtunikud ülesse? Vähem kiunu, rohkem sporti!
Ott...13. juuni 2014, 01:53
Kle, katsu olla nüüd Ott.
13. juuni 2014, 01:47
ühest videokohtunikust piisab ja raha kokkuhoid missugune.
roomas13. juuni 2014, 01:41
Horvaadi suhtes sama kriitika nagu ka Piiroja puhul - arusaamatu (infantiilne) on toetada end kastis vastu ründajat, sisuliselt provotseerides teist pikali viskuma, et teenida penaltit.
..13. juuni 2014, 18:46
Täpselt nii, ei ole vaja ise põhjust anda teisele kukkumiseks.
Olavi13. juuni 2014, 01:40
Ka ajakirjanikke võiks karistada kirjavigade tegemise eest palgast ilmajätmisega. Mis arvad, Ott?
Andrus.13. juuni 2014, 01:37
Raske on siis kordust vaadata.
ish. Hulgim kaktuseid võiks seal kasvama hakata.
..13. juuni 2014, 01:37
Täpselt sama. Ott, liiga kergelt võtad liiga karmilt sõna. Kohtunik seisab 10-15 m eemal olukorrast, näeb, et horvaadi käsi on brassi õlgadel. Ei ole nii kergelt näha, kas on surumist või mitte, seega käte järgi õlgadel otsustas penalti anda. Korduse põhjal tõesti on näha, et ei olnud tegelikult midagi hullu. Aga see kohtunik küll mängu ei rikkunud. Mäng oli nauditav. Liiga kergelt solvutud.
13. juuni 2014, 09:12
Sellise asja eest peaks iga mäng olema neli-viis penaltit. Liiga kergelt antud.
Martin13. juuni 2014, 01:28
Ott, ära hakka siin jama tootma. Kindel liigutus oli olemas karistualas ja kohtunikul ei jäänud muud üle kui ära vilistada.
mrk13. juuni 2014, 01:35
Misasja? Olid ikka kaine, kui mängu vaatasid? Mine puhka jalga..
cts13. juuni 2014, 01:24
Ott, sa käitud nagu maailmalõpp oleks sündinud. Okei, oli jah veidi liiga kergelt antud penalt, aga ei olnud küll midagi nii ekstreemset, et siukest kirjatükki hakata valmis vorpima. Minu arvates polnud ka viga, aga jaapanlasel keelata edaspidi MMil mängude vilistamine? Kas ei lähe ehk veidi üle piiri? On ikka kõvasti hullemaid prohmakaid olnud, mille kõrval tänane oli ikka väga pisike.
13. juuni 2014, 01:23
Sisu ei vastanud kommenteerimise reeglitele
Trõnn13. juuni 2014, 07:24