Ingrid PuustaFoto: TAIRO LUTTER
Spordivaria
18. september 2014, 20:33

Purjelaudur Ingrid Puusta teenis olümpiakoha! (2)

Purjetamise maailmameistrivõistlustel Hispaanias Santanderis teenis eestlastele esimese olümpiakoha purjelaudur Ingrid Puusta, kes lõpetas RS:X naiste klassis 24. kohaga. Finn-klassis on Deniss Karpak esimeste finaalsõitude järel hoidmas 7. kohta.

Täna kiirusega 7-10 m/s puhunud tuules peetud võistlussõitudes sai Ingrid Puusta (SoloSailing/Sailracing Academy NYCS) naiste RS:X purjelaua kuldgrupis kaks 23. ja ühe 22. finišitulemuse ning lõpetab MM-i kokkuvõttes 24. kohaga.

Hetkel veel mitteametlikel andmetel on Puusta sellega ühtlasi teeninud Eestile välja koha 2016. aasta Rio de Janeiro olümpiaregatil naiste RS:X klassis. Homses medalisõidus, mille eel juhib endiselt prantslanna Charline Picon, võistleb vaid 10 parimat.

Puusta debüteeris 2012. aasta Londoni olümpiamängudel ning sai 15. koha. 

Finn- klassis täna alanud finaalseeria avas Deniss Karpak (Karpak Sailing Team) kuldlaevastiku 17. ja 8. sõiduresultaadiga ning on hetkel positsioneerunud 7ndaks. Hõbefliidis sai Lauri Väinsalu (Rein Ottosoni Purjespordikool) 9. ja 5. koha ning hoiab 45. asetust. Liidriks on britt Giles Scott.

Marjaliisa ja Elise Umb (Purjespordiselts Maru) lõpetasid 470 naiste klassi hõbegrupi sõidud täna 11nda ja 20ndana ning on kokku 35. real. Esimesteks on Jo Aleh ja Polly Powrie Uus-Meremaalt.

Naiste skiffil 49erFX said Kätlin Tammiste ja Anna Maria Sepp (ROPK) viimastes kvalifikatsioonisõitudes oma fliidi 20. ja 16. koha ning eelsõitude järgne 34. positsioon asetab naiskonna finaalseeriaks hõbegruppi. Klassis on liidrikohal Ida Marie Baad Nielsen ja Marie Thusgaard Olsen Taanist.

Meeste RS:X klassis olid Johannes Ahuni (SoloSailing/SRA NYCS) tänaseks saagiks hõbelaevastiku 4., 7. ja 6. resultaat ning ta lõpetab tiitlivõistlused 65. kohaga. Samas grupis tuli Rainer Kasekivi (Tallinna Purjelauakool) kohtadele 41, 43 ja DNF (mittefinišeerimine) ning tema lõpptulemuseks on 92. Medalisõidu eel on kõrgeimal positsioonil prantslane Julien Bontemps.

Tõnis Haavel ja Lenart Kivistik (Noblessneri Jahtklubi) võtsid 49er'i pronksfliidis täna 20., 19. ja 9. sõidutulemuse ning on praegu kokkuvõttes 63. kohal. Parimad sõidud on seni teinud uus-meremaalased Peter Burling ja Blair Tuke.