HEINO LILL.Foto: MATI HIIS
Korvpall
25. november 2014, 21:05

Rockile selgelt alla jäänud TTÜ-l on täielik pikkade põud

Täna koduväljakul Eesti korvpalli meistriliigas Tartu Ülikool/Rockile 51:78 alla jäänud TTÜ-l on hea ja stabiilse hooaja alguse järel tekkinud probleemid. Kui puhast mängujuhti pole neil siiamaani, siis nüüd napib ülikoolisatsil ka korvialust jõudu.

TTÜ peatreeneri Heino Lille sõnul jääb keskmängija Andrew Arnold palliplatsilt eemale veel kaheks nädalaks, hüppeliigese vigastusega hädas oleval äärel Joonas Järveläinenil on sama seis. Hooaja eel täiendati ennast Soome kodakondsusega välistudengi Kilian Catoga, aga tema ei saa uutel andmetel jalatraumast terveks enne aprillikuud.

Nii tuleb mõnda aega eesliinis hakkama saada Kristjan Makke, Toomas Raadiku ja Mooses Kajaga. Ülejäänud põhimehed on loomult tagamängijad. Täna suudeti samuti hõrendatud pikkade osakonnaga Rocki vastu lauavõitlus tasakaalus hoida, küll oldi võimetud takistama tartlaste snaipreid, näiteks Valmo Kriisa oli kolmesejoone tagast täpne koguni seitsmel korral.

"Esimesel poolajal panid nad kaugviskeid 12st 9! Ja kui sealt saadakse 20punktiline edu kätte, siis hakkavad juba kõik viskama. Vastupidiselt, kui on punkt-punkti heitlus, hakatakse rohkem väristama. Eks Rock on heasse vormi ka saanud ja siis ongi meil nagunii väga raske," rääkis Lill.

TTÜ langes nüüd meistriliigas 5 võidu ja 6 kaotusega kuuendaks. Sellelt positsioonilt ei taha allapoole kukkuda ükski keskmik, sest nii tuleb ilmselt kevadel veerandfinaalis vastakuti minna Rocki või täna 89:52 TLÜ/Kalevi alistanud Kalev/Cramoga.

"Nii kaua, kui meie pikad eemal on, on asi problemaatiline. Samas pole me kunagi medali võitmisest rääkinud, nii et põhiturniiril võitlemegi koos teistega esikuuiku koha eest," märkis Lill.