OOTUS: Kas Grit Šadeiko suudab Eesti meistrivõistlustel 60 m tõkkejooksus EMi normist 8,25 jagu saada? Foto: Mati Hiis
Kergejõustik
21. veebruar 2015, 07:00

Kas EMi koondis muutub suuremaks? (3)

Täna Tallinnas Lasnamäe hallis algavatel Eesti sisekergejõustikumeistrivõistlustel avaneb sportlastel hea võimalus täita ka EMi norme.

Praeguse seisuga astuvad 5. märtsil Prahas algaval jõuproovil kindlasti areenile kõrgushüppaja Grete Udras ja 400 m jooksja Marek Niit ning suure tõenäosusega ka seitsmevõistleja Mikk Pahapill.

EMi norm on täidetud veel kõrgushüppajal Eleriin Haasil. Paraku vigastas ta neljapäeva õhtul Rootsis Stockholmis jalga ning peab sisehooaja kõige olulisemast mõõduvõtust loobuma.

Eesti meistrivõistlustel tasub põnevusega oodata neljapäeva õhtul LAVist laagrist saabunud Anne ja Taivo Mägi edukaimate õpilaste Rasmus ja Maris Mägi ning Grit Šadeiko sooritusi.

"Neil on olnud pikk ettevalmistusperiood," rääkis Anne Mägi eile pärastlõunal. "Kõik on korralikult treeninud – nüüd laseme korraks auru välja," lisas ta.

Mullu EMil hõbeda võitnud 400 m tõkkejooksja Rasmus Mägi stardib ilmselt 800 m jooksus. Šadeiko osaleb kindlasti tõkkesprindis ja Maris Mägi 400 m jooksus, kus EMi normid on vastavalt 8,25 ja 54,50.

"Kui Grit peaks täitma EMi normi, siis miks mitte Prahasse minna," lausus Anne Mägi. "Aga ma ei ole teda veel trennis näinud, kerge soojendus on kavas laupäeval."

Meeste kaugushüppes sihivad EMi normi (7.75) Rain Kask, Mihkel Saks ja Henrik Kutberg, naiste teivashüppes (4.25) Reena Koll ja meeste teivashüppes (5.30) Veiko Kriisk, kuulitõukes (19.50) Kristo Galeta ning 60 m jooksus (7,40) Maarja Kalev.

Kindlasti on huvitav jälgida, kui heas vormis on viis nädalat Keenias vormi timminud Tiidrek Nurme, kes jahib meistrikulda 1500 m jooksus. Järgmisel nädalal stardib ta Prantsusmaal kaks korda pikemal distantsil. Üle pika aja saab Eestis võistlemas näha 400 m jooksu rekordiomanikku Egle Uljast, kes elab ja harjutab Tšehhis. Kolmikut hüppab tunamullu tippspordist taandunud Jaanus Uudmäe.

Põnevaid vastasseise on Eesti meistrivõistlustel palju. Nende nägemiseks tuleb laupäeval tulla Lasnamäe kergejõustikuhalli kell 15 ja pühapäeval kell 13.