Eesti meistritiitli võitnud Erika KirpuFoto: MERILI LUUK
Vehklemine
18. aprill 2015, 17:22

Eesti meistritiitli võitnud Kirpu: Olin võitluslikult meelestatud!

Esimest korda täiskasvanute seas epeevehklemise Eesti meistriks kroonitud Erika Kirpu sõnas pärast finaalivõitu Julia Beljajeva üle, et suutis ennast otsustavatel hetkedel kokku võtta. "Olin võitluslikult meelestatud. Tunneme Eestis kõiki nii hästi, et raske on teisi millegagi üllatada," sõnas ta.

Kirpu võitis nii Beljajevat kui poolfinaalis Irina Embrichi tulemusega 15:11. "Tahtsin samapalju võita kui ka ei tahtnud kaotada. Hea, et suutsin otsustavatel hetkedel mitte alla anda, näiteks siis, kui jäin poolfinaalis Irina vastu 0:2 taha. Eesti meistritiitel on väga magus, eriti pärast nii rasket matši Juliaga. Kumbki ei tahtnud ega julenud riskida, sest tunneme teineteist hästi. Otsustasin mängida kontrarünnakutele ja see toimis" rääkis ta. 

Naiskond sõidab juba homme Poola, et mai alguses Johannesburgis toimuvaks 2016. aasta Rio de Janeiro olümpiamängude esimeseks kvalifikatsiooniturniiriks ning edasiseks raskeks hoojaks valmis olla. "Siin olin veidi väsinud ja polnud parimas vormis, kuid Poola laagris otsin kindlustunnet ja loodan vormi lihvida. Laagri teise poole proovin pisut rahulikumalt võtta," sõnas eelmisel aastal Kaasani MMil pronksmedali võitnud Kirpu.