Martin LaasFoto: MATI HIIS
Jalgrattasport
29. mai 2015, 15:47

VÄGEV: Tallinn-Tartu GP-võit jäi Eestisse! Laas: Panin spurdi mängu! (2)

Eestimaa velotuuri Tallinn-Tartu GP-võit jäi Eestisse, kui 197,2 km pikkuse grupisõidu võitis Martin Laas.

Eestlasega koos finišeerisid kaheksa meest, kuid just Laas oli esimene, kes Tartus Turu tänaval finišijoone ajaga 3:59.58 ületas. Teise koha sai kreeklane Ioannis Tamouridis, kolmas oli rootslane Gustav Höög.

"Tegelikult oli suhteliselt raske päev, sest tuul oli külje pealt või otse vastu. Esimesed 60 km pidasime vastu, siis läksid kolm meest eest ära. Kuna me ei tohtinud ühtki minekut enam lasta, olin sunnitud panema ja sõitsin neile järgi," rääkis Laas.

Eestlase sõnul sai paljudele saatuslikuks 7 km pikkune kruusalõik. "Lootsime eest ära saada, aga täpselt kruusa peal lõhkus Räim kummi, et temast polnud enam abi. Pärast kruusateed olid kõik suhteliselt sodid omadega," tõdes ta.

"Jäin küll viimase 500 meetri peal suhteliselt taha, aga kui spurdi panin mängu, siis kedagi polnud. Väga kiiresti liikusin võrreldes teistega, täna mulle vastast polnud," sõnas Laas. 

Peagrupp jõudis finišisse 46 sekundit jooksikutest hiljem. Aprillis võistluskeelust vabanenud Peeter Pruus sai 10., Norman Vahtra 14., Mihkel Räim 40. koha, seejuures lõhkus Räim ning Risto Raid kruusalõigul kummi.

Laasi edu on lähima jälitaja Ioannis Tamouridise (Synergy Baku Cycling) ees 5 sekundit. Gustav Höög (Rootsi rahvusmeeskond) jääb maha 8 sekundi ja poolakas Blazej Janiaczyk (KOLSS-BDC), kes ühtlasi hoiaba ka mägedekuninga särki, jääb maha 9 sekundiga. Järgneb veel viis-kuus meest, kes on maas üle kahekümne sekundiga ning ülejäänud seltskond jääb Laasist maha juba ligi minutiga.

Homme sõidetakse Tartu linnatänavatel 150 km pikkune grupisõit.