Tallinna Flora ja Tallinna Levadia mängisid 1:1 viiki.Foto: Alar Truu
Jalgpall
27. juuli 2015, 20:59

TALLINNA DERBI: Flora vältis kaotust, aga kurb seeria Levadia vastu jätkub

Tallinna FC Flora suutis vaatamata kehvale avapoolajale ja tänud Artjom Artjunini punasele kaardile vältida mängus FC Levadiaga kaotust, aga ei suutnud lõpetada ligi 4aastast võidupõuda. Kaks Eesti tituleerituimat jalgpalliklubi mängisid Lillekülas 1:1 viiki.

Viimati meistrivõistluste kohtumises 2011. aasta 24. septembril Levadiast jagu saanud Floral polnud avapoolaja järel ühestki otsast oma esitusega rahul olla, sest rünnak oli hambutu ja kaitse passiivne.

Rohevalged alustasid mängu hoogsalt ja innukalt, kuid puudus võime rünnakud karistusalasse viia ja pealelöökidega lõpetada. Lisaks oli Flora standardolukordade kvaliteet mitterahuldav erinevalt Levadiast, kus Siim Luts väga kuratlikult vinditavaid palle karistusalasse toimetas.

Ühest säärasest sündis ka Artjom Rahmanovi värav, kuigi eelkõige oli tabamus tingitud Flora kaitsemängu uskumatust passiivsusest. Head ei tõotanud Florale ka sunnitud vahetus, kui vigastuse tõttu tuli vaheajal platsilt võtta koondislane Rauno Alliku.

Aga kõik muutus teise poolaja teisel minutil, kui Allikut asendanud Albert Prosa pääses õigeaegse spurdiga Levadia kaitseliini taha ja Sergei Pareikoga silmitsi. Artjom Artjunin tegi vea. Kindel punane kaart, mille kohtunik Eiko Saar ka taskust koukis.

Vähemusse jäämise järel loovutas Levadia momentaalselt initsiatiivi, asendas ääreründaja Tarmo Kingi keskkaitsja Taavi Rähnaga ja asus 1:0 edu raevukalt kaitsma. Vastu peeti alla veerand tunni – 60. minutil ei saanud Pareiko kätte Flora nurgalööki, mis potsatas väravavahi puudet eeldanud Dmitri Kruglovi peast oma väravasse.

Pareiko protestis, et Flora mängijad tegid talle vea. Samas ülejäänud Levadia mängijad neid proteste kuigi jõuliselt ei toetanud. Esmane telekordus selgust ei toonud, ent 1:1 seisu samuti tabloolt ei viinud.

Flora haistis verd. Põlised florakad, Andre Frolov ja Markus Jürgenson mäletasid ilmselgelt väga selgelt, et viimast saadi Levadiast jagu pea neli aastat tagasi ja soovisid kogu hingest seda kurba seeriat lõpetada. Innustati kaaslasi ja joosti nagu torust tuli.

Levadia oli haavatavaim läbi väsinud ja aeglase paremkaitsja Juuso Laitineni. Maksim Gussev ja Logua nülisidki soomlaselt koormatäie nahku, aga Pareiko teistkordseks ülemängimiseks sellest ei piisanud.

Logua pääses terava nurga alt Pareikoga silmitsi, aga kõmmutas küljevõrku. 93. minutil avanes oivaline võimalus Zakaria Beglarišvilil, aga grusiin tulistas soodsalt positsioonilt meetritekaupa üle.

Närvilise, tiheda ja emotsionaalse derbi võitmiseks tuleb säärased võimalused realiseerida, aga Flora seda ei suutnud ning võiduta seeria Levadia vastu jätkub. Vaevalt kaotusseisust saavutatud viik Lillekülas erilist rahulolu tekitab, sest terve teise poolaja jooksul nende päralt olnud arvuline ja mänguline ülekaal pidanuks olema piisavad, et võtta võit.

Levadia on tänavu jätkuvalt kirjas vaid üks kaotus ning Flora pole suutnud kordagi alistada ei Levadiat ega Nõmme Kaljut, kes tõusis 3:0 võiduga Tartu Tammeka üle Premium liiga liidriks. Flora kaotab Roosadele Pantritele punktiga ja Levadia kahega.