Indrek RuutFoto: Tairo Lutter
Korvpalli EM 2015
6. september 2015, 15:03

ÕHTULEHT RIIAS | Indrek Ruut: eile olid mehed päris ära ehmunud (1)

Tuhandete Riiga sõitnud Eesti korvpallifännide seas leidub ka tõelisi kossueksperte. Õhtuleht nabas enne saalis maha istumist kiireks intervjuuks kratist kinni aastaid Rapla meeskonda ja Eesti noortekoondisi juhendanud Indrek Ruudult.

"Loodan Eesti tänases mängus näha eelkõige julgust ja agressiivsust," rääkis korvpallitreener Belgia mängu ootuses. "Eile tundus, et mõned mehed olid päris ära ehmunud."

Mis siis matšis Tšehhiga juhtus, et Eesti 23 punktiga kaotas? "Tšehhid olid meist füüsise poolest üle, kiiremad ja agressiivsemad," loetles Ruut, kes eilset mängu vaatas veel telerist. Isegi läbi helendava ekraani oli tasemevahe ilmne: "Nende 6-7 parima mehe vastu polnud meil midagi vastu panna," rääkis ta.

Mida ennustab Ruut tänase mängu tulemuseks? "Õudselt tahaks, et Eesti võidaks, aga... Aga... Ma ei tea, kas ma tohin seda välja öelda, aga ma kardan, et Belgia võidab."

Loodame vastupidist, sest perele korvpallielamust pakkuma tulnud Ruut on Riias vaid üheks mänguks ja tagasisõit Eestisse oleks võiduemotsiooni pealt palju meeldivam.