ÜHINE AJALUGU: Dmacki meeskond tähistas eelmise aastal Walesis oma 50. MM-rallit Ott Tänaku WRC-autosse istutamisega.Foto: M-Sport
Auto-Moto uudised
26. november 2015, 06:00

Tänakule hundipass ja õlekõrs

Ajakirja Autosport andmetel ei pikenda M-Sport rallimeeskond lepingut tänavuse MM-sarja 10. kohaga lõpetanud Eesti esipiloodi Ott Tänakuga.

See aga ei tähenda, et saarlast tuleval hooajal rallimaailma tipus ei näe – Tänaku ja tema kaardilugeja Raigo Mõlderi korjab üles WRC-konkurentsis debüteeriv Dmacki tiim.

Dmack on rehvifirma, mis loodab saada mõne suure rallimeeskonna ametlikuks koostööpartneriks ja seetõttu on pikalt ajatud oma WRC2-tiimi. 2014. aastal kihutasid nende Ford Fiesta R5 autodel just Tänak ja soomlane Jari Ketomaa ning Autospordi andmetel debüteeritakse sama kooslusega ka eliitsarjas.

Kusjuures, esimest korda kruviti Dmacki rehvid WRC-autole alla 2011. aastal Walesis ning siiski oli piloodiks Tänak!

Rehvitootja jagas Autospordi uudist ka oma sotsiaalmeediakanalites, ent ametlikku kinnitust spekulatsioonidele ei antud.

Küll aga lubas Dmacki esindaja Õhtulehele, et uudist ei tule kaua oodata: kes meeskonna pilootideks on, mitmel MM-rallil 14st osaletakse ning kõik teised küsimused saavad vastuse juba sel reedel.