Eesti jalgpallimeeskonna ennustatav algkoosseis tänases mängus Serbiaga.
Spordiblogi
29. märts 2016, 08:52

Ott Järvela | Ennustus Eesti alg11 kohta mängus Serbiaga (2)

Neljapäeval Norraga kiiduväärt 0:0 viigi teinud Eesti jalgpallikoondis võtab täna õhtul mõõtu veelgi tugevama vastasega, kui kell 19 Lillekülas algavas matšis ollakse vastamisi Serbiaga.

Norra paikneb FIFA edetabelis 51. ja Serbia 50. kohal, ent meeskondade koosseise kõrvutades tuleb selge eelis anda Balkani satsile, kus mängivad Premier League’i, Bundesliga, La Liga, Serie A ja Ligue 1 jalgpallurid.

Arvestades, et Eesti tabelikoht on 88., siis on iga tulemus peale kaotuse automaatselt õnnestumine. Teist kordaminekut kuue päeva jooksul läheb Eesti meeskond Õhtulehe ennustuse kohaselt püüdma järgmise koosseisuga:

Väravavaht Mihkel Aksalu | Varuväravavahtidele antakse pigem võimalus mai lõpus ja juuni alguses peetavates matšides Leedu, Andorra, Läti ja Portugaliga. Serbia vastu alustab ilmselt esiväravavaht Aksalu, kes sihib koondises kolmandat järjestikust nullimängu (novembris 3:0 Gruusiaga, neljapäeval 0:0 Norraga).

Vasakkaitsja Artur Pikk | Peatreener Magnus Pehrsson lubas koosseisus mõnda muudatust, aga vasakkaitsja Pikk vajab sügisel algava valiksarja eel nii palju minuteid kui võimalik, sest iga mäng tähendab tema jaoks arengut.

Keskkaitsja Karol Mets | Ragnar Klavani puudumisel pisitrauma tõttu asendab teda algkoosseisus 95% tõenäosusega Nikita Baranov. Aga tundub loogiline, et Enar Jäägeri partneriks keskkaitses on Karol Mets, sest Pehrsson märkis laagri eel, et soovib Baranovit keskpoolkaitses Metsa kohal kasutada.

Lahendus "Mets Klavani asemel keskkaitsesse ja Baranov Metsa asemel keskväljale" tabaks mitu kärbest: 1) Klavan saaks asendatud vasakujalgse keskkaitsjaga, kelle diagonaalsöötude kvaliteet (oluline element Eesti rünnakute ülesehituses) on kõrge, 2) Mets saaks koondises meelde tuletada keskkaitsja ametit, milleks tal tuleb alati valmis olla (näiteks kui Klavan 2014 sügisel Inglismaa vastu eemaldati, liikus just Mets keskväljalt keskkaitsesse), 3) Baranov saaks koondise tuleristsed positsioonil, kus Pehrsson teda katsetada soovib.

Keskkaitsja Enar Jääger | Kindlasti algkoosseisus, aga kui Pehrsson otsustab anda keskkaitses mänguaega ka Joonas Tammele, siis ilmselt vahetatakse millalgi teisel poolajal välja just Jääger.

Paremkaitsja Taijo Teniste | Kuna üks muudatus kaitseliinis on Klavani vigastuse tõttu sunnitud, proovitakse ülejäänud pakett hoida võimalikult muutumatuna.

Vasakäär Sander Puri | Miks mitte Pehrssoni usaldusmees Ken Kallaste? Esiteks sai ta mängus Norraga kergelt vigastada, teiseks on äärepoolkaitse positsioon, kus Pehrsson tavatseb teha muudatusi ja mänguaega hajutada.

Keskpoolkaitsja Nikita Baranov | Põhjendused eelpool ära toodud, aga lisan, et kahjuks ei näe me (kasvõi paarikümneks minutiks) ilmselt keskväljaduot Mets – Baranov, mis oleks sügisesi maruraskeid valiksarjakohtumisi (Bosnia võõrsil, Kreeka kodus, Belgia võõrsil) silmas pidades põnev variant.

Keskpoolkaitsja Ilja Antonov | Kui Norra vastu kuulus algkoosseisu Aleksandr Dmitrijev, siis ütleb loogika, et nüüd saab võimaluse Antonov. Tihkema Norra vastu oli vaja jõulist ja kogenud võitlejat Dmitrijevi, loovama Serbia vastu passib paremini ootamatum Antonov.

Paremäär Sergei Zenjov | Pehrssoni absoluutne lemmiklaps ja mõeldamatu, et ta täie tervise juures Zenjovi alg11-st välja jätaks. Kuna ründajana peab seekord saama võimaluse Henri Anier, siis jääb Zenjovile paremääre positsioon.

Ründav poolkaitsja Konstantin Vassiljev | Oleme ausad, Norra vastu oli Vassiljev liimist lahti. Mõnes mõttes on see hea uudis, sest kahte kehva mängu järjest Vassiljev naljalt koondises ei tee. Ning perspektiiv teha Serbia vastu kolmest kolm (mõlemas eelmises mängus selle vastasega lõi Vassiljev värava) on ju meeldiv!

Ründaja Henri Anier | Norra vastu vahetusest sekkunud Anier peaks seekord kuuluma algkoosseisu. Lisaks õiglusele on see ka loogiline, sest Pehrsson peab oma niigi nappi ründajate valikut täies mahus katsetama, millest saab ühtlasi tuletada, et loogiline oleks ka Rauno Sappineni sissevahetamine millalgi teise poolaja keskel Vassiljevi või Anieri asemel.