Dmitri DmitrijevFoto: Alar Truu
Krimi
26. mai 2016, 14:42

KRIMINAALASJA EI TULE: prokuratuur ei suutnud tõestada, et riigikogulane Dmitrijev polnud saatuslikul ööl autot roolides kaine (31)

Kriminaalmenetlus Dmitri Dmitrijevi suhtes alustati Karistusseadustiku joobes juhtimist käsitletava paragrahvi tunnustel, kuna Dmitrijev sõitis 06. jaanuaril oma autoga teelt välja ning avarii järgselt haiglas võetud vereanalüüs tuvastas tal kriminaalse joobe.

Dmitri Dmitrijev kahtlustatavana oma süüd ei tunnistanud ning selgitas, et ta tarvitas alkoholi pärast avariid. Erinevate menetlustoimingute käigus viidi läbi muuhulgas ka toksikoloogia ekspertiis, mille eesmärgiks oli välja selgitada, milline võis olla Dmitri Dmitrijevi joove juhul kui ta ei oleks tarvitanud avariijärgselt alkoholi.

Toksikoloogilise ekspertiisiga tuvastati, et avarii hetkel oli ta alkoholi tarvitanud, kuid ei saa kindlalt väita, et ta oli avarii hetkel kriminaalses joobes.

Põhja Ringkonnaprokuratuuri ringkonnaprokurör Rainer Amu sõnas, et kriminaalasja algatamiseks puudusid piisavad tõendid.

"Kõik kõrvaldamata kahtlused tuleb tõlgendada kahtlustatava kasuks. See tähendab, et olukorras, kus kogutud tõendite valguses jääb võimalus, et kahtlustatav tõesti ei olnud avarii hetkel kriminaalses joobes, kuulub kriminaalmenetlus lõpetamisele."

Prokurör Amur lisab, et ei tasu arva, et kriminaalvastutusest on võimalik end automaatselt vabastada väites, et alkohol on tarbitud pärast avariid. Sellisel juhul kontrollitakse alati kahtlustatava esitatud versiooni usutavust ning juhul kui tõendid kahtlustatava versiooni ei kinnita, saadab prokuratuur kindlasti süüdistuse kohtusse.

Kuna prokuratuuri hinnangul on leidnud kinnitust, et Dmitrijev ei olnud autot juhtides kaine ning tarvitas alkoholi lisaks ka enne avarii asjaolude väljaselgitamist, saadetakse kriminaalmenetluse materjalid politseile väärteomenetluse läbiviimiseks.