Maailm

Smolenski lennukatastroofi süü lasub Venemaal? (41)

LISA KOMMENTAAR

lugeja9. aprill 2017, 13:32
Meenub veel,et paar päeva enne poolakate lendu oli sama lennuvälja kasutanud Putin. Kuna lennuväli ei vastanud täielikult ohutusnõuetele siis oli kohale toodud vastavad seadmed-aparaadid ja mu tarvilik. Pärast Putini lahkumist olevat kõik vajalik lennuväljalt ära viidud,enne poolakate lendu! Sellest räägiti pärast katastroofi!
9. aprill 2017, 13:52
Räägiti ka enne katastroofi. See lennuväli polnud igapäevakasutuses. Kui Putin käis, toodi korraks vajalik tehnika ja koos ta lahkumisega viidi jälle minema. Poolakad ja muu maailm teadsid väga hästi, et maanduda saab seal vaid selge ilmaga ja kaine peaga.
otsekohe8. aprill 2017, 19:16
peale õnnetust võib raadiost kuulda huvitavaid asju millest hiljem vaikitakse, näiteks räägiti inimesest kes kõrgemalt korruselt maja aknast nägi kuidas keegi peale õnnetust mööda lennuvälja jooksis ja prožektoreid kokku korjas, järelikult märgiti lennurada valesti
ja veel poolakad mainisid üht väga tuntud saksa fraud kel mingit sadamat Poolas ei lubatud erastada ja üht väga kur.jade silmadega poolakat kes peale õnnetust nii lohutamatult Putjat kallistas
raudmees8. aprill 2017, 16:53
Poola häbi seisneb selles et infantiilist presidendi lennumasinaks polnud midagi lennukõlblikku Vandenõuteoreetikutele jagub muidugi ainest veel sajandiks Kogu oma ajaloo jooksul on Poola olnud äpardunud enesekeskne riigike Umbes nagu laste õhupall
Raudmehele8. aprill 2017, 19:32
See, mida arvad oma aluspükstel roosteks ja mille pärast end raudmeheks pead, ei ole seda teps mitte, tegemist on millegi muuga.
Aga tegele sellega.
Et siis Poola on niru riik?
A vaata, isegi Eesti on Poola oma olnud.
Kui aega on, Googelda nt Sigismund III.
seda madratsit on kõk trampinud9. aprill 2017, 07:56
kellel vähegi viitsimist on olnud.Kah asi millega kiidelda.Orja geneetika.
raudmees9. aprill 2017, 17:40
mongoli koera järeltulija räägib geneetikast :)
Oled see sina?9. aprill 2017, 18:03
Meil oli üks vend tsoonis, Raudman nimeks. Selline raudmees oli, et ei tohtinud teistele otsa vaadata, kui temast mööduti, pidi kas selja keerama või maha vaatama. Ei tohtinud ta ka kellegagi suhelda jms huvitavat.
Oli sealt Võru kandist, just sealt, kus mongolid ja tatarlased 1558- 1583 aastatel möllasid ja vägistasid.
Ehk oledki juurtega tatar-mongoli meeste seemnest, et mongolid nii lähedased tunduvad?
Või mis?
vaata, mis toimus hetked peale lennuki purunemist!8. aprill 2017, 15:46
see ei olnud õnnetus...8. aprill 2017, 15:37
Youtubes oli kaua aega üleval moblaga tehtud video, kus keegi juhuslik pealtnägija oli sattunud äsja allakukkunud lennuki rusude juurde. Seal on näha mingite meeste askeldamist leekides ja suitseval õnnetuspaigal. On kuulda ka laske, alles mõned minutid hiljem saabuvad tuletõrjujad. Mees on nii vapustatud nähtust, et vannub kogu-aeg. Nagu on hiljem selgunud, siis see pealtnägija tapeti mõni aeg hiljem salapärastel asjaoludel. Vene eriteenistused korraldasid selle katastroofi ja hoolitsesid ka selle eest, et keegi ellu ei jääks, ka pealtnägijad!
trifiid8. aprill 2017, 18:51
See oligi see fake-video, millest ma oma kommentaaris kirjutasin. Kuulata tuleb videos olevat venekeelset teksti ja subtiitrid või inglise/poolakeelne pealelugemine tähelepanuta jätta.
Video võttis telefonikaamerasse keegi juhuslik pealtnägija või sündmuskohale tõtanud uudishimulik külaelanik ja sai juba seal olnud politseinikelt sõimata. Need käskisid tal end kuradile koristada ja mitte sündmuskohta rikkuda.
juutuubi videos oli venekeelne tekst asendatud valetõlkega, mis jättis neile , kes vene keelt ei oska väära mulje. Miks ma ometi ei imesta:)
lugeja8. aprill 2017, 15:36
On aastaid sellest kõigest kirjutatud ja räägitud,mina enam sellel teemal ei arutle,mulle sai juba siis selgeks et see oli Venelaste ,,kätetöö,,!!
lugejad,eestlased,kodanikud, maalid juulid,mehed,naised,eided,pensionärid9. aprill 2017, 08:00
teil on ühine nimetaja - palgalised netiprovokaatorid ja teie jutud on kuuldud ning kulunud.Märksõnad valetamine ja laim.
Hõk8. aprill 2017, 13:49
Ei lubatud tihedas udus maanduda.
8. aprill 2017, 13:20
Endine NSVL ja praegune Venemaa on suurimad inimsusevastased sõjakurjategijad.
Inimsusevastane kuritegu on ükskõik missuguse tsiviilelanikkonna vastu suunatud mõrvamine, hävitamine, orjastamine, küüditamine, deporteerimine, rüüstamine, vabaduse võtmine, piinamine, vägistamine ja muu inimsusevastane tegu, mis on toime pandud relvakonflikti ajal; samuti tagakiusamine poliitilisel, rassilisel või usulisel pinnal sõjakuritegude või rahuvastaste kuritegude toimepanemisel või seoses nende kuritegudega.
eit8. aprill 2017, 11:50
lennuk hävitati aprillis , aga venelaste kõige moodsama kaevanduse lasksid venelased ise õhku öösel vastu 9. maid võidupüha auks , umbes sama palju oli hukkunuid . putin ütles 6.30 uudistes ... eto ne dopustima , sto na rabote võpivajut vodki ili upotrebljajut narkotiki ... hilisemates uudistes polnud enam . vene võrk on vene võrk .
trifiid8. aprill 2017, 11:34
Poolakad peksavad enda tegematajätmiste pärast tagantjärel segast. Otsige tolleaegsed pardasalvestised, ajaleheartiklid , videod jms üles.
Lühidalt oli nii, et Smolenskis oli tol päeval räme udu, mis läks iga tunniga tihedamaks. Viimasena maandus sinna vist üks JAK-40 või venelaste IL, järgmiserna tulnud vene lennuk läks tagasi. Siis tuli poola lennuk ja avalikustatud pardasalvestuses on kuulda kuidas presidendi kaaskonda kuulunud naisametnik lenduritelt maandumist nõudis. Maanduma pidi sellepärast, et jõuda õigeks ajaks sellele mälestusmiitingule. Vene dispetserid otseselt maandumist ei keelanud kuid soovitasid udu tõttu Vitebskis maanduda. Selle variandiga oleks üritusele hiljaks jäädud.
Poolakad võtsid riski ja panid maandudes kõrgusega kõvasti mööda. Siiin oli jälle üks vaidlusküsimus, et kas venelaste raadiomajakas andis vale kõrguse maapinnast või mitte. Igatahes oli kokpitisalvestises taas kuulda kuidas lennuki enda pardaarvuti hoiatas ohtliku lähenemise eest ja käskis kõrgemale tõusta. Lendurid muljusid hoiatust ignoreerides allapoole, sest kuskil siinsamas, udus, peab olema maandumisraja ots! Siis panid puulatvadesse ja räntsatasid maha. Loomulikult purunes lennuk juba õhus.
Kõiki selleaegseid videoid ja "arvamusliidrite" hinnanguid ei tasu tõena võtta. juutuubi ilmusid kohe videod vale tõlkega. Näiteks oli seal üks video kus sündmuskohta saabunud politseinikud ajasid külaelanikke laiali ebatsensuursete sõnadega. Poola propagandaministeerium tõlkis lause "tõmba siit minema , l it s" inglise keelde " anna mulle relv" ja üritas maailma veenda nagu oleks vene politseinikud ellujäänuid maha lasknud. Selle õnge läks tollal ka eesti peavoolumeedia, sest vene keele oskajaid on sela vähe, seevastu juutuubist inglisekeelseid subtiitreid toimetajahakatised ikka veerivad.
Ühesõnaga, poolakad puhaku rahus ja ärgu häirigu elavaid.
part248. aprill 2017, 19:01
Raadiomajakad ei anna lennukile kõrgust maapinnast, selleks on lennukil altimeeter.
Aga noh, ma ei tohi siin kommenteerida, sest asjadest kõnelemine lihtlabase möla asemel muudab kommentaarid Õhtulehe kommenteerimise reeglitele mittevastavaks, nagu mu eelmise kommentaariga juhtunud.
trifiid8. aprill 2017, 20:37
Altimeeter ei mõõda jumala armust kõrgust maapinnast, Selleks on vaja teada meteotingimusi jms. Värskendasin natuke mälu (igasugustes foorumites on juttu piisavalt) - enne presidendilennukit maandus poola ajakirjanike JAK 40 ja vene IL mis lennuvälja kohal tiirutas otsustas mitte maanduda. JAK -40 ne altimeeter näitas lennuväljal sesites + 20 meetrit maapinnast. Ehk siis lennuk oli madalamal kui mõõteriist teadis olema.
Ei viitsi siin kogu teemat üles kiskuda kuid maanduma tulles ja raadiomajaka kohal olles võetakse kõrgus maapinnast. Maapind ongi raadiomajaka asukoht, mitte merepind. Variandid olid sellised, et venelased viisid raadiomajaka meelega teise kohta (kuhugi madalamasse orgu) ja lendurid arvasid end olema kõrgemal kui tegelikult. Sellepärast jäid puulatva kinni.
Või anti maandumistingimused täiesti süüdimatult Smolenski tsiviillennuväljalt, mis on madalamal kui Smolensk-Severnõi kuhu maanduda proovit.i Või ei osanud poolakad vene keelt ja üldse lennata vms.
Lennuväli, kuhu poolakad maanduda üritasid oli suures osas mahajäetud sõjaväelennuväli ja seal polnudki mingeid maandumissüsteeme peale algelise raadiomajaka.
Mina poolakate asemel seda eksperimenti poleks teinud, aga eks nad ise tea, suur rahvas.
part248. aprill 2017, 22:13
Altimeeter, mis iseenesest kujutab enesest lihtlabast aneroidbaromeetrit pisut teistmoodi gradueeritud skaalaga, mõõdab õhurõhku ja vastavalt selle nullimisele lennuväljal ning korrigeerimisega lennuvälja kõrgusega merepinnast näitab õhurõhu järele lennukõrgust. Korrigeeritakse vastavalt ilmateatele- mõni meeter lennukõrguses siia-sinna. Majakate pealt loetakse lennu poolt ainult lennuki asukoht.
Kui seal ilm üteldud hommikul sombuseks ja uduseks läinud, järjest kahaneva nähtavusega, siis pidi ka õhurõhk järsult langema, ja seetõttu näitavadki kõrgusemõõtjad mõningaid teibaid, millised tuleb korrigeerida vastavalt antavatele meteoteadetele.
Lennuväljal, kus puudub ILS, ehk instrumentaalmaandumissüsteem või ei tööta, seal instrumentide järele maandumine ei ole lubatudki. kehtib VFR, ehk visuaallennureeglid. Kui rada ei näe- siis ei ole maanduda võimalik.
trifiid8. aprill 2017, 22:27
Üleüldiselt jah niivähe nagu ma lennundusest tean. Küsimused olid selles, et millise kõrguse lennuk arvutas. Majakas, millest üle lennatakse on kindlaksmääratud kohas maapinnal: Kui see viiakse ilma teatamata teise kohta, kõrgemale või madalamale, arvavad lendurid samuti , et on kõrgemal või madalamal tegelikkusest.
Smolenskis on vähemalt kaks lennuvälja- tsiviillennuväli ja see sõjaväelennuväli kuhu poolakad maanduda tahtsid. Tsiviillennuväli on madalamal ja kui antakse sealse olukorra meteoteade, on kõrgemal olevale lennuväljale "huvitav" maanduda.
ILS-i sõjaväelennuväljal polnudki, poolakad rada ei näinud ja just sellepärast mainisin, et ma ise poleks sellist eksperimenti ette võtnud.
Altimeetrist8. aprill 2017, 22:58
Altimeeter töötab õhurõhul, ja näitab kõrgust merepinnast, seega on tema viga maastikul, erinevate pinnavormide korral äärmiselt suur.
Juba õhus, kus maapinnaga kokkupõrkeoht puudub, käib rehkendus kõikidele kõrguse järgi merepinnast.
Tõepoolest on raadiomajakas see, mille järgi määratakse lennuki asukoht, kõrgus jms lennuväljadel.
Neid majakaid pole mitte üks vaid mitu, et näit oleks täpne, nagu GPS-i näit on täpne, kui on talle "nähtavad" mitmed satelliidid.
Lennuväljade juures ei saa GPS-i järgi orienteeruda, kuna nende "nähtavus" oleneb suuresti ilmastikuoludest, nt paks udu võib signaali segada ja muuta selle hüplevaks oma 15m piires. Maandumine kiirusel 300+ km/h ja viga 15 meetrit vasakule-paremale on juba fataalse lõpuga kooslus.
Ka mina kaldun arvama, et poolakad maandusid täiesti süüdimatult udus ja teab kuhu.
mis on selles kommentaaris valesti, et te seda ei avalda?8. aprill 2017, 10:35
Kastõde teile ei meeldi?
Pean vist jälle peatoimetajat külastama?
veelkord siis see kommentaar
-
Venelased sõdivad võõrriikides /Ukraina, Süüria/, lasevad lennukeid alla ja nii tapavad inimesi igal pool kohe massiviisi,
siis aga mätsivad, valetavad, keerutavad, süüdistavad kõiges toimunus teisi, keelduvad rahvusvaheliste organisatsioonide uurimistest ja panevad ka pidevalt vetosid ÜRO otsustele igasuguste kuritegude uurimiseks.
Viimasena on teada venelaste veto, kus nad selle vetoga keeldusid ja hoidsid ära ÜRO-s Süürias mürkgaasiga tapetud naiste laste juhtumi uurimise.
8. aprill 2017, 10:24
Sisu ei vastanud kommenteerimise reeglitele
jah8. aprill 2017, 10:48
see on potjomkini küla nö. avalik arvamus.
No 8. aprill 2017, 11:34
kui kõik õige oleks siis oleks venemaa juba ammu võinud tagastada ka mustad kastid ja lennuki rusud. Praegu on nad sisuliselt poolakatelt varastanud lennuki, tõsi küll katkise.
Alar18. aprill 2017, 10:06
Poola valitsus lendas Putini juurde ühte venelaste sooritatud massimõrva selgitama, aga venelased panid toime järjekordse massimõrva, milles hukkus Poola valitsus. Putin ei tahtnud Poolale selgitada Katõni massimõrva üksikasju ja lasi poolakad lihtsalt ära tappa. Venelane pole ju mitte kunagi mitte milleski süüdi! Ainult "pahad ameeriklased" on kõiges süüdi..
Alarile8. aprill 2017, 10:25
Õigus, just nii see oli.
Venelased raiusid ju kogu aeg, juba aastakümneid nagu rauda, et Katõni ohvitseride tapmises on hoopis saksa natsid süüdi. Tegelikud tapjad olid aga venelased.
Arhiivides on säilinud Stalini määrus П 13/144, mis andis korralduse NSV Liidu Siseasjade Rahvakomissariaadile:
„maha lasta 14700 «endist poola ohvitseri, ametnikku, mõisnikku, politseinikku, luurajat, sandarmit, ossadnikut (poola sõjaväelast) ja vangivalvurit», keda hoitakse kinni kolmes erilaagris ja lisaks neile veel 11000 poola «vabrikanti» ja ametnikku, keda peetakse kinni Valgevene ja Ukraina lääneosa vanglates“
16. aprillil 2012 tunnistas Euroopa Inimõiguste Kohus NKVD poolt läbiviidud hukkamised sõjakuriteoks.
-
ja siis veel see Malaysia lennuki allatulistamine
venelased - meie ei tea midagi
ukrainlased on hoopis süüdi ja ikka selles vaimus edasi.
näh8. aprill 2017, 10:50
kas malaisiani uutimine on lõppenud et kired?Laimamine on karistatav kas kireja tead seda?
8. aprill 2017, 15:42
kui te selle putinipuudlist netiprovokaatori, röökija ja ülimalt raske vaimsepuudega haige tüübi kommentaaridele miinuse panete, siis
teatage, palun, ühtlasi ka ebasobivast kommentaarist.
Aitäh!
nh8. aprill 2017, 16:37
kahjuks on nii, et võitjate üle kohut ei peeta, aga teisest küljest alustasid liitlastest natsid koos venelastega Euroopa ümberjagamist ja Poola okupeerimist, nii et antud hetkel olid mõlemad agrressorid! Venelane oli tagatipuks veel nii nahaalne, et okupeeris oma liitlase Jaapani osaliselt peale jaapanlaste kapituleerimist! See mingi sõpruse eritasand, või venelaste unikaalne mõtlemisviis territooriumite hankimiseks!
aga läheb ja karistab9. aprill 2017, 17:44
agressor Venemaa8. aprill 2017, 09:43
Venelased sõdivad võõrriikides /Ukraina, Süüria/, lasevad lennukeid alla ja nii tapavad inimesi igal pool kohe massiviisi,
siis aga mätsivad, valetavad, keerutavad, süüdistavad kõiges toimunus teisi, keelduvad rahvusvaheliste organisatsioonide uurimistest ja panevad ka pidevalt vetosid ÜRO otsustele igasuguste kuritegude uurimiseks.
Viimasena on teada venelaste veto, kus nad selle vetoga keeldusid ja hoidsid ära ÜRO-s Süürias mürkgaasiga tapetud naiste laste juhtumi uurimise.
8. aprill 2017, 09:35
Sisu ei vastanud kommenteerimise reeglitele
Venega pole Eestil piiri?!!8. aprill 2017, 09:50
selliste teadmistega saab küll ainult üks sileaju ti-b.-lunn olla.
astu siis üle selle joone ja oledki vene armust ja meie õnneks siit kadunud.
Krat pärnust 8. aprill 2017, 10:29
Väga hästi öeldud.
!!!8. aprill 2017, 09:27
Venemaa jätkab mitte uurimist vaid kinni mätsimist.
8. aprill 2017, 08:52
Krat pärnust 8. aprill 2017, 07:55
Venemaaga tuleb Eesti piir kindlasti sulgeda.
aga läheb ja sulgeb8. aprill 2017, 08:34
No 8. aprill 2017, 07:50
0 kommi ?
Igatahes presidendi lennuk anda t.ibladele hooldada ....no komoon, kus on ajud.
näh8. aprill 2017, 10:47
19 ajudeta ti.blatajat on ennast kenasti ära tundnud.
Wikipedia8. aprill 2017, 05:18
Pull pilt ikka, mörtsukas ja ohver teineteise embuses, nagu lammas ja lövi. Samas on Putinile otsaette tätoveeritud see lennuki allakukutamine, vaadake hoolega, see on päris rasvaselt!