Miloš Teodosici maagilisi sööte jäävad korvpallisõbrad kindlasti taga igatsema.Foto: AFP / Scanpix
Korvpall
21. august 2017, 21:15

Mis küll saab korvpalli EMist? Üks staar teise järel kukub ära: Llull, Jokic, Antetokounmpo, Teodosic...

Euroopa korvpallimeistrivõistluste finaalturniir on ukse ees, pall visatakse Soomes, Rumeenias, Türgis ja Iisraelis õhku juba kümne päeva pärast. Üks Vana Maailma staar teise järel jääb aga kõrvale, kellele üldse saavad fännid suurpeol kaasa elada?

Esmalt puudujatest.

Oli äärmiselt valus vaadata, kuidas Hispaania koondise staar Sergio Llull mängus Belgiaga põlve vigastas. Võimalik, et ta ei pääse ka klubihooajal Madridi Reali eest üldse väljakule.

Kreeka jääb ilma Milwaukee Bucksi kõikjale jõudvast ässast Giannis Antetokounmpost. Kreeklased sahistavad, et mehe "vigastuse" taga olla tegelikult Bucksi susimine. Koondisekarjääri on lõpetanud Vassilis Spanoulis.

Serbia koondis teadis juba suve alguses, et EMile ei sõida oma mänguoskuste parandamise kallal tööd teha soovinud Denver Nuggetsi mees Nikola Jokic. Sama valus löök tabas mulluse Rio olümpia finalisti eile, kui selgus, et tervis ei luba ikkagi kaasa lüüa maagilisel Miloš Teodosicil. Olukord on EMi ühele soosikule seda halvem põhjusel, et tänavu ei liitunud koondisega ka teine tippmängujuht Stefan Markovic.

Suurtest nimedest ei näe EMil veel itaallast Danilo Gallinarit, prantslasi Nicolas Batumi ega Rudy Goberti, tšehh Jan Veselyt, Hispaanial ka Nikola Miroticit ega Serge Ibakat.

Aga. Kujunenud olukorras on väga eredalt võimalik särama lüüa näiteks Kristaps Porzingisel, kellega koos ründavad meie lõunanaabrid lätlased lausa medalit. Sloveenia koondise jälgijate pilgud peatuvad pigem enam mitte Goran Dragicil, vaid Llulli tagaliini partneril Realis, 18-aastasel Luka Doncicil. Ning kuhu suudab Horvaatia vedada Dario Šaric? Hispaanial on puudujatele vaatamata pingil pikkust rohkem kui küll, tagaliinis on olemas Ricky Rubio ja igihaljas Juan Navarro, eesliinis sama haljad vennad Gasolid.

Ehkki puudujad lisaksid EMile kindlasti glamuuri, ei tasu karta, et võistlus vähem huvitavaks kujuneks. Pigem on ettearvamatust hoopis rohkem.