Õismäe tee veretöö.Foto: Teet Malsroos
Krimi
15. detsember 2017, 16:26

ISATAPP: Õismäe õõvastavas mõrvas kahtlustatav võeti vahi alla (17)

Kolmapäeval, 13. detsembril leiti Tallinnas Õismäe teel asuva kortermaja korterist 74-aastase mehe ja 73-aastase naise surnukehad.

Naisel ei ole tuvastatud väliseid vägivallatundemärke. Tegu on voodihaige inimesega, kuid  täpne surmapõhjus on tuvastamisel. Mehe osas on uurijad hetkel seisukohal, et tema surm saabus kuriteo toimepanemise tagajärjel.

Praeguseks kogutud andmetel on alust kahtlustada kuriteo toimepanemises naise ja mehe poega, 47-aastast meest, kes peeti kinni sündmuskohal. On alust arvata, et poeg ja isa tarbisid koos mitu päeva järjest alkohoolseid jooke. 13. detsembril tekkis meeste vahel isiklike suhete pinnalt sõnavahetus, mille käigus hakkas poeg isa peksma ning lõpuks haaras ta noa, millega lõi mitmel korral isa. Saadud vigastustesse suri isa sündmuskohal.

„Ilmselgelt on kahtlustatavana kinnipeetud mees alkoholisõltuvuses. Selles olukorras on prognoositav, et alkoholisõltlasena võib mees, kes seni elas vanemate kulul, olles vabaduses, hankida endale alkoholi võõraste inimeste arvelt. Taolise isiku käitumine on prognoosimatu ja ettearvamatu, alkoholi hankimisel on alust oodata temalt mistahes käitumist, s.h uute kuritegude toimepanemist. See on kindlasti üks asjaoludest, miks prokuratuur taotles kohtult luba mehe vahistamiseks,“ kommenteeris kriminaalasja kohtueelset menetlust juhtiv Põhja ringkonnaprokuratuuri ringkonnaprokurör Natalia Miilvee.

Kohus tutvus tänaseks kogutud materjalidega ning andis loa mehe vahi alla võtmiseks.

Kriminaalmenetlus on alustatud karistusseadustiku paragrahvi alusel, mis käsitleb tapmist. Kohtueelset menetlust viib läbi Põhja prefektuur.