Millest saab Õhtulehe aasta spordisündmus 2017?
Spordivaria
29. detsember 2017, 12:00

SPORDISÜNDMUS 2017 | Vaata, kes alistasid veerandfinaalis Šmigun-Vähi saaga lõppemise ja Kanepi raamatu!

Õhtulehe sporditoimetus soovib kõigile kaunist vana-aasta lõppu halastamatu võitlusega: aeg on panna vastamisi mööduva aasta kõige meeldejäävamad spordisündmused ja selgitada välja neist kõige-kõige!

Süsteem on olnud juba üle kümnendi sama: aasta 16 meie arvates kõige eredamat spordihetke-sündmust jagatakse loosi tahtel play-off-tabelisse (asetusi pole ehk kaks favoriiti võivad kohe vastamisi minna) ning sporditoimetuse liikmetest (Ville Arike, Jarmo Jagomägi, Karl Juhkami, Siim Kera, Ats Kuldkepp, Mart Treial, Kaarel Täll) koosnev žürii peab andma hääle ühe või teise poolt. Miinusringe ja teisi võimalusi ei ole. Kes duelli kaotab, see ka põrmu kukub. Lõpuks jääb alles vaid üks, see kõige meeldejäävam spordisündmus aastast 2017.

Varasemaid võitjaid vaata siit!

Kaheksandikfinaalide tulemused avaldasime eile kell 17 ja neid saab vaadata siit. Altpoolt leiad veerandfinaalide skoorid. Poolfinaalide ja finaali tulemused saad teada Õhtulehe laupäevasest paberlehest, mille vahel on 2016. aasta kokkuvõttev eriväljaanne, ning homme mõistagi ka Õhtulehe veebist.

1. VEERANDFINAAL

Kristina Šmigun-Vähi dopingusaaga lõpp

ROK teatas detsembris, et kõik 2006. aasta Torino OMi dopinguproovide järeltestimised on lõppenud ja ühtegi positiivset juhtumit ei ole. Seega lõppes ka Kristina Šmigun-Vähi saaga, kaks kuldmedalit jäävad temale alles. „Minu päev on täna päikest täis. Olen neid paari lauset kaua oodanud,“ ütles Šmigun-Vähi.

Janek Õiglase emotsionaalne ja tulemuslik MM

Kümnevõistleja Janek Õiglane läks Londoni MMile paremuselt 27nda isikliku rekordiga. Mis aga juhtuma hakkas, oli võimas: isiklik rekord 100 meetri jooksus, kõrgushüppes, 400 meetris, odaviskes! Loomulikult ka kogusumma 8371 punkti, see andis lõpuks neljanda koha ja tõusmise Eesti kõigi aegade edetabelis viiendaks!

2. VEERANDFINAAL

Kaia Kanepi avameelne raamat

Vähe sellest, et Kaia Kanepi tegi taas tegusid tenniseväljakul. Lisaks ilmus tema elulooraamat, mille meedias avaldatud peatükid šokeerisid avalikkust piisavalt. Kuumaks teemaks said suhted omaaegsete treenerite Silver Karjuse ja Andrei Luzginiga, samuti andis tennisist teada teda aastaid vaevanud haigusest.

Eesti vehklemisnaiskonna maailmameistritiitel

Nii kodused spordisõbrad kui ka vehklemismaailm teavad ammu, et Eesti epeetaltsutajad on kõvad. Põlvkondade kaupa. Tänavu saavutati eriti magus tulemus: naiskond krooniti maailmameistriks. Finaalis torkas 1,3miljonilise elanikkonnaga Eesti läbi 1,3miljardilise rahvaarvuga Hiina selle ala parimad esindajad!

3. VEERANDFINAAL

Kelly Sildaru draama

Kuhu ka Kelly Sildaru viimastel aastatel poleks läinud, võis öelda, et ta tuli, nägi ja võitis. Lõppev aasta tõi juunioride MM-tiitlid, X-mängude esikoha, MK-etapivõidu. Terve Eesti rääkis olümpiamedalist. Ning siis tuli maakera kuklapoolel saatuslik kukkumine treeningul, mis purustas PyeongChangi unistuse – Eesti sai veel ühe rahvusliku põlve. 

Tanel Kangerti ränk vigastus

Jalgrattaspordi suurtuuridest on Tanel Kangerti lemmik Giro d’Italia ning see sujus taas päris hästi. Kangert abistas jätkuvalt kaaslasi, kuid flirtis selle kõrvalt esikümnekohaga. Ta tõusis 14. etapil seitsmendaks, kuid järgmine päev tõi ränga kukkumise. Tagajärg: vasaku käe õlavarreluu murd, operatsioon ja hooaja lõpp. Kahju, väga kahju.

4. VEERANDFINAAL

Ott Tänaku esimene rallivõit

Ott Tänak pakkus erutavaid hetki terve aasta vältel: elu esimene MM-ralli võit, ülivalus katkestamine Poolas, hooaja lõpetamine poodiumil ning uudis siirdumisest Toyota meeskonda. Tänaku aasta tippsündmuseks tuleb kahtlemata pidada Sardiinia rallit, mis tegi lahti võiduotsa. Järgmist triumfi ei pidanud kaua ootama, see tuli Saksamaa asfaldirallil.

Ragnar Klavan Meistrite liigas põhikoosseisus

Ragnar Klavanist sai esimene Eesti jalgpallur, kes pääsenud Meistrite liiga põhiturniiril algkoosseisus väljakule. Vahetusest oli tema ise pääsenud platsile mitu aastat tagasi Hollandi-karjääri ajal. Mart Poom kuulus 2006. aastal Meistrite liiga finaalis mänginud Arsenali koosseisu, kuid oli seal väravavahtidest kolmas valik.

Juba kaheksandikfinaalis oli lõppenud teekond nii Anett Kontaveiti võimsal tõusuaastal kui ka võrkpallimeeskonna vapral MM-valiktsüklil. Mitte et tegemist polnuks kõvade sündmustega, kuid vastu sattus lihtsalt veel vingem tegija. Veerandfinaalis langesid Kristina Šmigun-Vähi dopingusaaga lõpp, Kaia Kanepi raamat, aga ka Ragnar Klavani pääsemine Meistrite liiga põhiturniiril algkoosseisu.

POOLFINAALPAARID ON SEEGA:

1) Janek Õiglase emotsionaalne ja tulemuslik MM vs Eesti vehklemisnaiskonna maailmameistritiitel

2) Kelly Sildaru draama vs Ott Tänaku esimene rallivõit

Poolfinaalide ja finaali tulemused saad teada Õhtulehe laupäevasest paberlehest, mille vahel on 2017. aastat kokku võttev eriväljaanne, ning mõistagi homme ka Õhtulehe veebiküljelt!