Juhtkiri

Juhtkiri | Õpetajate kiusamisega ei tohi leppida (7)

LISA KOMMENTAAR

meespedagoog6. detsember 2023, 08:27
Kõik nutividinad tunnis keelustada ja oleks juba 1/2 probleemi kadunud. Veel: 4 silma all saab iga tattnoka paika panna. Kui riik ei kaitse õpetajat, siis tuleb seda ise teha. Lihtne.
Peep24. aprill 2018, 18:20
Mind pole küll õpetajad kiusanud, püüdsin ikka korralikult käituda. Olen neile tänulik. Oma lastele räägin, et käituks hästi ja saaks häid hindeid. Kaebavad õpetajate peale loodrid ja kasvatamatud lapsed ja sageli valetavad enda õigustamiseks. Vahest tavakoolis halvastiedasijõudvad õpilased kiusavad oma hästi edasijõudvaid klassikaaslasi ehk kadedusest. Õpetaja peab muidugi reageerima sellele. Aga meil on ju nii, et kui õpilane kaebab jääb õpetaja süüdi ehkki alusetult. Mõned lapsevanemad ei viitsi oma lapsi kasvatada nagu peab, asi on selles, mitte õpetajates.
Juhan.19. aprill 2018, 09:29
Koolimajades tuleks kaotada mobiiltelefonide levi.
Küsimus18. aprill 2018, 20:36
kas sa ,moderaator,oled vaiselt haige,et ei lase arutlevaid artikleid läbi?
Aidates dummkopfi18. aprill 2018, 20:33
sellele tuleks ise vastus leida,aga pealkiri tähendab seda,et lapsed ei tohi õpetajaid kiusata!!! Tuleb välja,et õpetajate elu koolis on lausa ohtlikuks muutunud. Palun andke sõna ka teisele poolele s.t. lastele.Minu lapselaps (8 klass) kirjutas loovtöö teemal "Koolistress".Materjali kogus ka internetist,kus olid õpilaste mõtted ja kogetu koolielust,õppetööst,õpetajatest ja kaaslastest. Ma ei hakka tema tööd ümberkirjutama,aga üllatavalt palju sain teada.Esitasin talle küsimusi õpetajate ja tundide distsipliini kohta.Üks õpetaja pidi väga range olema ja seal istuvad kõik vaikselt,teise õpetaja tunnid pidid nii huvitavad olema,et telefon ei tule meeldegi. Ja kui mõnes tunnis telefone kasutatakse laste poolt,siis õpetaja pidi rahulikult mööda jalutama ja ütlema,et usun et kontrolltöö teed homme sama hoolsalt ära. Kui küsisin kähmluste kohta,siis ta naeris südamest ja arvas,et õpetaja käitumine oli küll imelik,Samuti kuulsin,et need õpetajad,kes kogu aeg ähvardavad direktori juurde saata,nende tundides tõesti tegeldakse teiste asjadega (aga nii,et teisi ei seda) sest need pidid väga igavad tunnid olema,loeb lihtsalt enam vähem raamatust maha. Väga vale on öelda,et lastevanemate koosolekutel probleemidest rääkimine ei aita,sest sinna ei pidavat probleemsete laste vanemad tulema. Tulevad küll! Ja probleemne laps võib vägagi prominentsest perest olla,kuigi kirjutati et need lapsed on joodikute peredest ja vanemaid ei huvita. Need on meie lapsed ja keegi neist ei sündinud viha ja kiusamine südames. Alati kuulatakse kaks poolt ära!
18. aprill 2018, 20:03
koolid tuleb varustada gsm jammeritega, mis tundide ajaks sisse ja vahetundide ajaks välja lülitatakse. pole levi, pole ka probleemi.
dummkopf18. aprill 2018, 19:14
Ei saa pealkirjast aru, kas õpilased kiusavad õpetajaid või õpetajad õpilasi?