Verevi randFoto: Aldo Luud
Eesti uudised
19. juuni 2018, 13:40

Suplushooaja pahupool: poole tunni jooksul pidid arstid turgutama kaht last (1)

Pühapäeval juhtus Elvas asuvas Verevi rannas poole tunni jooksul kaks õnnetust, kus viga said lapsed. Mõlemad vajasid arstiabi. Samal päeval tuli vetelpäästjatel aidata ka Tallinnas Pikakaril hätta sattunud teismelist.

Kell 17.45 kukkus silma järgi hinnates kaheksa kuni üheksa aasta vanune tüdruk Verevi järve äärde paigutatud hüppetorni madalamalt tasandilt alla puitlaudisele. Tüdruk soovis vette hüpata, kuid väidetavalt märkas enda all vees ujujat ja selleks, et mitte talle selga hüpata otsustas ta oma hüppesoorituse peatada.

Viimasel hetkel raudpiiretest haarates tüdruk libastus ja kukkus enam kui kahe meetri kõrguselt vastu puitlaudist. Kukkumisest tingitud põrutus lõi lapsel hetkeks hinge kinni, kuid õnneks taastus hingamine ruttu.

Appi tõtanud rannavalvurid aitasid tüdruku paadiga kaldale ja puhastasid kukkumisest tingitud marrastused. Laps kurtis ka valu põlves, mispärast tehti talle külmakompressi. Kuna tüdruku jalg läks hiljem paiste, viis lapsega rannas olnud täiskasvanu ta arsti juurde.

Mõni aeg hiljem, kell 18.15 kukkus 14- kuni 15aastane poiss näoga vastu Verevi rannas olevat puitlaudist. Seda nii õnnetult, et lahti tulnud pind läbistas poisi näonaha suu piirkonnast alahuule alt. Vetelpäästjad tõid veritseva poisi paadiga kaldale, kutsusid kiirabi ja andsid ta üle meedikutele.

Teismelisel sai jaks otsa

Kuid samal päeval pidid rannavalvurid aitama last ka Tallinnas Pikakari rannas.

Nimelt märkasid kalamehes pühapäeval kell 16.30 rannas asuva kai juures vees teismelist poissi, kes näitas ujudes väsimuse märke. Noormees ujus valvatavast rannaalast väljapoole jääval kai küljel.

Mehed teavitasid vetelpäästjaid, kes läksid 14- kuni 15aastasele poisile vette järgi, andsid talle toetamiseks päästepoi ja aitasid ta kaldale. Esmaabi noormees ei vajanud.

Hiljem selgus, et vette läks ta selleks, et mänguhoos sinna lennanud pall ära tuua, kuid jõud rauges enne, kui ta jõudis palli järele haarata. Selle tõi veest välja üks poisi sõpradest.

Verevi ja Pikakari randades peab valver G4S.Ettevõtte kommunikatsioonijuht Reimo Raja rõhutab, et vette minnes tuleb oma ujumisoskust hinnata realistlikult. "Kui tunned ujudes, et jõud hakkab otsa lõppema, siis anna sellest lähedal olevatele inimestele märku ,et nad saaksid appi tulla või vetelpäästjad kutsuda," soovitab ta. "Sageli ei julge ujujad abi kutsuda ja loodavad, et saavad ise hakkama. See võib paraku lõppeda traagiliselt." 

Raja sõnul tänavad rannavalvurid inimesi, kes vees hätta sattunud poisist vetelpäästjatele teada andsid.