Vanasti polnud ju muret – koored ja muu orgaanika sõi notsu ning pakend põles turvaliselt ahju all ära. Tänapäeval see enam linlikes tingimustes nii pole ja mürgiseid plastpakendeid ei tohi ammu põletada. Seda enam olen ma hakanud mõtlema samale asjale nagu paavstki – meie inimesed tuleb taas õpetada säästlikult kokkama. Mitte raha pärast – ehkki kokkuhoid on märkmisväärne – vaid et kaitsta ennast ja keskkonda prahi alla mattumise eest.
Kuidas siis, küsite? Kasvõi väga lihtsalt! Mine pühapäeval turule, osta suurem kana. Tee õhtuks ahjuroog. Esmaspäeval valmista allesjäänud lihast võileivad või vrapid. Teisipäeval tee risotto. Kolmapäeval pista rümp potti ning keeda supp. Neljapäeval keeda allesjäänud supipõhi pastakastmeks. Reedel tee pastale salat peale. Laupäeval? Mine uuesti turule, uue kana järgi.
Kommentaarid