Eesti uudised

Reinsalu loodab loomeorganisatsioonidega kohtuvälise kokkuleppele minna (12)

LISA KOMMENTAAR

Ats 26. september 2018, 19:16
ta saadab need mustamäe peksjad asju klaarima .
kippar26. september 2018, 18:58
Avan Õhtulehe ja pool ekraani on reklaame täis. See ju ka kellegi looming. Kas peaksin ka nende pealesunnitud reklaamide eest maksma?
Juula Juurakust26. september 2018, 18:25
Kõige õiglasem oleks kui nad enda loomingut levitaks ainult sellistes keskkondades, kus saaks nende loomingut näha, kuulda või lugeda ainult siis kui selle eest makstakse, kes ei maksa, see järelikult ei ole nendest ka huvitatud, mitte nii, et vot direktiivid on olemas ja meie tahame ning kõik peavad kõige eest maksma.
Meil on hulga tähtsamaid probleeme kui juba riigi poolt toetusi saavad loomeinimesed, kes ei ela vaesuspiiril, mida aga riik ignoreerib täitmast põhjendusega, et oleme vaesed. Näiteks Euroopa Parlamendi ja nõukogu direktiivi 2009/72/EÜ, mis käsitleb elektrienergia siseturu ühiseeskirju, artikli 3 punkt 7 ütleb aga üheselt, et: Liikmesriigid peavad võtma vastu meetmeid, mis tagavad vajaliku elektritarne kaitsetutele klientidele - see aga tähendab, et tuleb lahendada nn. tuvastatud energiavaesuse küsimused.
Nimetatud Euroliidu sotsiaalelektri direktiiv kohustab energiavaesuses elanikele tagama juba 2012. aastast nn sotsiaalelektri ehk siis hädapärase elektriga varustatuse isegi võlgnevuste korral.
Nad toovad oma nõudmises näitena Soomet, kus riik maksab loomeinimestele 11 miljonit aastas, aga sealne elanikkond meie omast ju 4 korda suurem - kuskohast võetakse nõutav summa 38 miljonit?
Ja muideks, Soome maksab oma energiavaesuses olevatele kompensatsiooni.
Teeline26. september 2018, 18:19
Mida k u r a d i t on "loomeinimeste" asja minu pildikogu ja tööde-tegemistega, mida ma olen cd-le või mälupulgale salvestanud. Mitte autorikaitseorganisatsioonid, vaid täis võsaröövlid!
Teeline26. september 2018, 19:49
Tsensor ilmselt ei tea meeste kehaehituse eripära. Kirjutasin, et selle loogika järgi tuleks kõik mehed vägistamises süüdi mõista, sest vahend on ju olemas.
Ei26. september 2018, 18:18
maksa mitte unistadagi sellisest kokkuleppest.
lõhnab ülekohtu järele26. september 2018, 18:13
Kust tuleneb nende "loomeinimeste" veendumus, et nende loomingut üldse massiliselt salvestatakse? Minul isiklikult ei ole ühtegi Eesti autori loomingu salvestist. Kuidas saab olla õiglane minule kuuluvate salvestavate seadmete (iga telefon salvestab) pealt nende kasuks tasu nõuda?
Tahaks ikkagi teada26. september 2018, 18:09
... mille eest see riik hakkab ikkagi maksma. Kust kohast tuleb see muusika mida siis salvestatakse. Algselt peab ju keegi selle eest maksma. Kui see nn loomeinimene oma loomingut tasuta jagab siis on see ju tema valik. Mina ei salvest muusikat mitte kuhugi. Milleks? Teen youtubi või mingi voogedastuse programmi lahti ja kuulan. Kui sa oled oma loomingu sinna üleslaadinud, siis jällegi sa saad ju niigi tasu youtubi reklaamist või tasuliselt saidilt. Miks aga peab maksumaksja, kes võib-olla kunagi ei tarbi peale raadiomuusika midagi (mille maksab kinni raadiojaam) kinnimaksma kellegi "loomingu"!? Ülijabur!
pets26. september 2018, 18:04
Las need loomeinimesed lõpetavad oma maksupettused ära ja hakkavad ka makse maksma, Aga see mis täna toimub, et loomeinimesed varastavadriigi tagant pole ok. Kõik me teame millised artistid ei maksa makse ja millised muusikud armastavad Kokat.
juuli26. september 2018, 16:44
meelelahutus on ju niigi väga hästi niigi tasustatud - palk väike, auto suur
hmm26. september 2018, 17:18
aga kes siis selle kassetimaksu endale saab kui autorid ei saa? riik ise varastab? ükskõik mis andmekandja ostad, olgu selleks mälukaart, telefon, mp3mängija või mis iganes, kõigil on tühja kassettimaks peale mille ostja maksab.
Kui juba26. september 2018, 16:36