Viktoria Skripal pressikonverentsilFoto: EPA / Scanpix
Maailm
2. oktoober 2018, 21:09

Sergei Skripali vennatütar korraldas Vene meedias järjekordse etenduse (8)

Mürgitamisohver Sergei Skripali meedialembene vennatütar Viktoria esines teisipäeval taas telekaamerate ees, keelitades Skripali ikka Venemaale emale külla tulema, nõudes Suurbritannialt Skripalide elukoha avalikustamist ning õhutades taas vandenõusid Skripali ja tolle tütre mürgitamise kohta.

Vene meedia suur lemmik Viktoria Skripal mainis, et kirjutab oma perekonnast raamatut. „Tahtsime tuua sellesse loosse inimlikku perspektiivi,“ sõnas ta. Raamatut koostavad ajakirjanikud - kes, seda ta ei öelnud. Raamatu algmaterjal tugineb erinevatel dokumentidel, mis väidetavalt Skripalide perekonnale kuuluvad.

Suurbritannia meediale tahab Viktoria öelda, et tema onu ja nõbu asukohad peaksid teada olema. Tema kirjelduse järgi on Sergei ja Julia justkui kuhugi ära peidetud ning ta tahaks ka, et Skripalid räägiksid asjadest „läbi oma kogemuse“. Kuu aega tagasi ahastas Viktoria, et äkki on ta onu tegelikult ikkagi surnud.

Julia Skripal on varem avalikult öelnud, et ei soovi Viktoria Skripaliga ühenduses olla. „Aitäh nõbu Viktoriale muretsemise eest, aga ma palun, et ta ei külastaks mind ega üritaks minuga hetkel ühendust võtta,“ sõnas Julia maikuus.

Viktoria Skripal väidab, et tema arusaamist mööda oli Skripalidel Venemaa president Putiniga kokkulepe: kui Sergei ja Julia Venemaalt lahkuvad, siis on nad samahästi kui riigireetmissüüdistustest pääsenud ja Putin jätab nad rahule.

Viktoria püüdis Sergeid Venemaad külastama keelitada ka jutuga viimase haigest ja eakast emast, kes kindlasti ei jaksa ise Suurbritanniasse tulla.

Viktoria Skripal on Vene meedias populaarne tegelane, kes oma onu mürgitamisega seoses igasugu väljaütlemisi ja esinemisi armastab korraldada.  Septembri algul üritas Viktoria ka poliitikas osaleda, siiski edutult. Pervõi Kanaliga on naisel lausa koostööleping (mida ta on küll üksvahe eitanud). Hiljuti seletas ta, et temale teadaolevalt pole Skripalide mürgitajad GRU agendid, vaid hoopis tavalised inimesed.

Selle aasta 4. märtsil üritasid kaks meest Salisburys mürgitada endist Vene spiooni Sergei Skripali ja tolle tütart Juliat. Uurijad usuvad, et mehed piserdasid närvimürki Novitšok Skripalide maja uksele Nina Ricci parfüümi testerpudelist. Suurbritannia võimude kinnitusel oli mõrvakatse taga Kremli käsi.