Andres Toobal mullu Prievidza särgis. Foto: Facebook @vkprievidza
Võrkpall
17. oktoober 2018, 18:43

Võrkpallikoondise sidemängija vigastuspaus venib ja venib...

Eesti võrkpallikoondise teine sidemängija Andres Toobal on aprillist saati hädas olnud põlvetraumaga, mis teda siiani palliplatsilt eemal hoiab. 

Toobalile hakkas põlv häda tegema juba eelmise hooaja lõpus, kuid sellest hoolimata suutis ta Prievidza siis Slovakkia meistriks juhtida. Kuna vahetult pärast hooaja lõppu õnnestus põlvele ka paar nädalat puhkust anda, tundus koondiselaagri alguseks, et mees ongi vigastusest üle saanud. 

Euroopa kuldliiga avamängus Slovakkia vastu kuulus Toobal veel algkoosseisu, kuid juba järgmiseks mänguks teda enam üles ei antud. Põlvevigastus oli taas välja löönud ning uuringud näitasid, et noa alla minekust pääsu pole

Nii läkski sidemängija juuni lõpus operatsioonile ning kuigi lõikus ise kujunes edukaks, pole paralleelselt häda teinud reieluu turse järkuvalt taandunud. "Arvasime kui pärast operatsiooni karkudel olen ja jalale puhkust annan, siis kaob turse ise ära, aga kahjuks nii ei läinud," sõnas Toobal nüüd. 

Kergemaid trenne hakkas Toobal taas tegema juuli lõpus ning kaks kuud suutis ta vigastusest ka üle olla, kuid siis läks ta taas uuringutele, et probleemis selgust saada. 

"Uuringutel selgus, et luuturse on alles ning kahjuks on see kehvasti ravitav. Käin praegu magnetravis ning kahe nädala pärast on uued uuringud. Siis saab teada, kas põlv kannatab või mitte," selgitab hetkel ametlikult Tallinna Selveri nimekirja kuuluv sidemängija. 

"Praegu ei saa jalale palju koormust anda, kõik hüpped ja jooksud on keelatud, aga kergeid jalad maas treeninguid, et pallitunnetus püsiks, teen ikka," jätkas Toobal ning lisas, et loodab ikkagi tänavuse aastanumbri sees platsile naasta.

"Siht on ikkagi taas mängima saada ning enne üleminekuteakna lõppu ka välismaale minna," jäi mees optimistlikuks.